2020 Dekorasyon Trendi Nasıl Olacak

Eda Tahmaz, yeni tredleri açıkladı.
2020 Dekorasyon Trendi Nasıl Olacak

EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, geleceğin konutlarını göz önüne alarak bu senenin trendleri ve dekorasyonda yakın gelecekte konuşulacak gelişmeleri analiz etti. Yükselen minimalist ve çevreci akım ile beraber multifonksiyonel yaşam alanlarının ortaya çıkacağını belirten Eda Tahmaz’a göre retrofütüristik akım ile beraber doğal dokular, organik formlar ve açısal yüzeyler dekorasyonda sıklıkla tercih ediliyor olacak. Mat ve pastel renklere ise metalik parlaklık eşlik edecek.

Günümüz kentlerinde bireylerin ön planda olduğu, daha kompakt yaşam ve çalışma alanları tercih edilir hale gelmekte. “ İlerleyen zaman diliminde teknolojiden ve kendimizden daha fazlasını isteyeceğiz.” diyen Eda Tahmaz’a göre insanlar dijitalleşirken, teknoloji insanlaşmaya başlayacak.  Kentleşmeyle beraber yalnız bireylerin artmakta olduğunu ifade eden iç mimar, yüksek yaşam maliyetlerinin de etkisiyle insanın yaşam alanının küçülmekte olduğunu belirtiyor. Bu küçük yaşam alanları, aynı zamanda birçok fonksiyonu bir arada barındıran – one design, several functions-denilen multifonksiyonlu yaşam alanları olarak karşımıza çıkıyor.

Retro-fütürizmin  geleceğin en önemli mimari akımlarından biri olacağını vurgulayan Tahmaz, özellikle banyolarda bu akımın daha da ön plana çıkacağının, düzensiz ve gözenekli yüzeylerin, mat ve pastel renklerin, organik formlar ile birlikte ön planda olacağını belirtiyor. Mutfaklarda ise doğal dokular, çok yönlü formlar ve gridler, yiv ve çıkıntıları barındıran desenler, ahşap ve terazzo ile birlikte organik şekiller, mat ve basit bir halde kendisini gösteriyor.

 Mobilya ve aksesuarlarda ham ve işlenmemiş malzemelerin sıklıkla yer alacağını aktaran iç mimar, bu sene dekorasyon trendlerinde, geri dönüşümlü lifler, doğal kompozitler, taş ve mineraller, şeffaf ve renkli camlar, alüminyum, çelik,porselen,seramik, desenli-dokulu deriler, taneli ahşaplar,pişmiş toprak ve kil, bambu gibi malzemelerin ön planda olacağını dile getiriyor ve ekliyor:

“Bununla birlikte tasarımlar; bakır ve bronz renkli metaller, cilalı ve buzlu yüzeyler, lake, perforje, gevşek dokuma, gözenekli sır, kumlama gibi kaplamalar ile desteklenecek. Doğal konturlar, gridler, metalik parlaklık ve ışıltı, patina dokuları zemin ve duvarlarda tercih edilerek estetik bir görünüm ortaya çıkacak.”

Yılın en çok dikkat çeken trendlerinden birinin mobilya tasarımlarında ve aksesuarlarda kullanılacak olan katı ve sağlam geometriler, daire ve üçgenler, açısal yüzeyler, kontrollü eğriler ve küre formları olduğuna dikkat çeken Tahmaz’a göre yeşil tonlarının yanı sıra, koyu vizon ve gri tonları, canlı metalik ve pastel tonları ise mobilya ve aksesuarlara renk katacak.


Paylaş:

Dekorasyon


Notice: Undefined index: Dosya in /home/yp/public_html/icerik.php on line 331