2013 BETONART YAZ OKULU BURHANİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ İDEALLERİNDEKİ KENTİ TASARLADI
2013 BETONART YAZ OKULU BURHANİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’nin en köklü sektörü olan çimento sektörünün çatı örgütü Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin mimarlar için çıkardığı öncü yayın BETONART Dergisi tarafından 12 yıldır düzenenlenen BETONART Yaz Okulu bu yıl, Limak Balıkesir Çimento Fabrikası, Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Burhaniye Belediyesi  işbirliği ile Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlendi. “İdealimdeki Kent” konseptinde düzenlenen BETONART Yaz Okulu’nda 12 farklı mimarlık fakültesinden 22 öğrenci ideallerindeki kent meydanını tasarladı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) mimarlara yönelik olarak yayımladığı BETONART dergisinin çimento ve betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini arttırmak amacıyla her yıl düzenlediği BETONART Yaz Okulu 2013, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirildi.

Limak Balıkesir Çimento Fabrikası, Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Burhaniye Belediyesi işbirliği ile bu yıl 12’incisi düzenlenen BETONART Yaz Okulu’nun bu yılki konsepti, “İdealimdeki Kent” olarak belirlendi.

Beton ile tasarım buluştu

Küratörlüğünü İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Mehmet Erkök’ün, moderatörlüğünü Şirin Bayram, Serap Durmuş, Yeliz Tülübaş Gökuç, Serkan Palabıyık ve Ferhan Yalçın’ın yaptığı BETONART Yaz Okulu’nda 12 farklı mimarlık fakültesinden 22 öğrenci modern kentlere örnek olabilecek bir meydan tasarladı. Öğrencilerin hazırladığı özgün kalıplar betonla 3 boyutlu hale getirilerek, Burhaniye’ye modern kentlere örnek olabilecek görsel bir anıt kazandırıldı.

Program akışı içinde çeşitli teknik sunumlar ve bir de çevre gezisi yer aldı.

Mimarlık öğrencilerinin BETONART Yaz Okulu’nda yaptığı çalışmalar, eş zamanlı olarak www.arkitera.com ve www.facebook.com/2013betonartmimarlikyazokulu adreslerinden de takip edildi.

Geleceğin mimarları hayallerini beton ile tasarlıyor

BETONART Mimarlık Yaz Okulu, mimarlık eğitimini desteklemek amacıyla mimarlık öğrencilerini beton ile tanıştırarak, öğrencilerin teoride öğrendiklerini pratikte uygulayabilecekleri bir atölye imkanı sunuyor.

Öğrencilerin konaklama dahil tüm ihtiyaçlarının TÇMB tarafından karşılandığı BETONART Yaz Okulu’nda mimarlık öğrencileri betonu tasarımla buluşturan özel çalışmalara imza atıyor.

 


Paylaş:

YAPI VE SEKTÖREL HABERLER