2018 Dünya Kupası Türk Müteahhitlerini Rusyaya yönlendirdi

Türkiye Müteahhitler Birliği 2018 Dünya Kupası için Rusyada Kolları sıvadı
2018 Dünya Kupası Türk Müteahhitlerini Rusyaya yönlendirdi

Rusya Federasyonu'nda gerçekleştirilecek FIFA 2018 Dünya Kupası'na yönelik yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım, Türk müteahhitlerin ilgisini Rusya'ya yöneltti. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “Dünya Kupası, giderek büyüdüğümüz Rusya pazarında bizim için yeni fırsatlar sunacak” dedi.

Rusya'nın iki büyük gazetesi Pravda ve Kommersant, Türk müteahhitlerinin 2018 Dünya Kupası yatırımlarına ilgisini sayfalarına taşıdı. Bugünkü sayılarıyla birlikte okuyucularına sundukları Global Connection adlı ekte, Türk yatırımcıların potansiyellerini ortaya koyan Pravda ve Kommersant, Türkiye'nin müteahhitlik hizmetlerinde Çin'in ardından dünya ikincisi olduğunu belirtti.

Son 3 yılda Rusya’da gerçekleştirilen Türk müteahhitlik yatırımlarının toplam değerinin 10 milyar dolara ulaştığı kaydedilen yazıda, “Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidinin 42'si Türk firması. Türkiye, bu alanda Çin’den sonra dünyada ikinci sırada” ifadelerine yer verildi.

-“RUSYA'DA YENİ FIRSATLAR VAR”-

2018 Dünya Kupası için 50 milyar doları aşması beklenen yatırımların “Türklerin radarına girdiğini” belirten Pravda ve Kommersant gazeteleri, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ile yapılan bir röportaja da yer verdi. Türk firmalarının Rusya’da gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı projelerinden ve Türkiye’nin inşaat sektöründeki gücünden söz eden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “Önümüzdeki dönemde, Rusya’nın ev sahipliği yapacağı FIFA 2018 Dünya Kupası sektöre dinamizm katacak” dedi.

-“50 MİLYAR DOLARLIK YENİ İŞ VAR”-

Rusya'da 13 şehirde düzenlenecek Dünya Kupası’na yönelik hazırlıklara işaret eden Yenigün, şöyle konuştu:

“Dünya Kupası yatırımları sektörümüz firmaları açısından dikkat çekici. Bu etkinlik için gerçekleştirilmesi gereken altyapı yatırımlarının 50 milyar doları aşması bekleniyor. Türk inşaatçılar konjonktür elverdiği ölçüde Rusya’da yeni fırsatların takipçisi olmaya devam edecek. Dünya Kupası, giderek büyüdüğümüz Rusya pazarında bizim için yeni fırsatlar sunacak.”

-“REKABET GÜCÜMÜZ YÜKSEK”-

Pravda ve Kommersant gazetelerinin eki Global Connection'a konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ode Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan da, inşaat malzemesi ve yalıtım sektörünün, Türkiye'nin dünyada en rekabetçi sektörleri olduğunu belirterek,  “Rusya pazarını eskiden buyana çok önemsiyoruz. Rusya'da zaten büyüyoruz ve işbirliklerimizi güçlendiriyoruz. 2018'de Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupasi için planlanan tüm altyapı ve üstyapı yatırımlarında en önemli tedarikçi ve iş ortağı olmak için odaklanıyoruz” dedi.

-“DÜNYA PAZARINDA 1. LİGDEYİZ”-

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar da Pravda ve Kommersant'a yaptığı açıklamada, Türk tasarımcı, mimar ve müteahhitlerinin birlikte yüksek kalite standartlarında projeler üstlendiklerine işaret ederek, “Üretim yapıyoruz. İnovatif sanayi ürünleri ile Türkiye inşaat sektörü, sadece Rusya için değil, dünya pazarlarında da Türkiye'yi birinci lige taşıyor” dedi.

2018 FIFA Dünya Kupası, Rusya tarafından gerçekleştirilecek ilk dünya kupası özelliğini taşıyor. Bu nedenle, Rusya Federasyonu yatırımlara büyük bir önem veriyor.


DİĞER HABERLER