Ağaoğlu – Beaulieu iş birliği, Francis Gistelinck konuşma metni 16.12.2014

Zemin kaplamasında Avrupa’nın lideri olan Beaulieu, Maslak 1453 projesi için Ağaoğlu Şirketler Grubu’yla anlaştı. Beaulieu Satış Direktörü Francis Gistelinck Konuşma Metni…
Ağaoğlu – Beaulieu iş birliği, Francis Gistelinck konuşma metni 16.12.2014
Sayın Bay Ağaoğlu
Bay Acar 
 
Sayın Basın Mensupları ve Meslektaşlarım,
 
Türkiye hakkında düşünürken, aklımdan farklı düşünceler geçiyor. Aklıma, Antalya, Kemer veya Kuşadası’nda eşim ve ailemle ile yaptığımız muhteşem tatiller geliyor. Avrupa ve Asya kıtalarının el ele olduğu o muhteşem çokkültürlü şehir İstanbul da tabii ki aklıma gelenler arasında yer alıyor. Ve tabii ki en önemlisi olarak da Ağaoğlu Şirketinin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Beaulieu’nun başarılı iş anlaşması geliyor.
 
Peki Beaulieu kelimesi aslında ne anlama geliyor? 1958 yılında Sayın Roger De Clerck tarafından kurulan şirketimiz bu ismi İngiltere’nin güneyinde bulunan “Beaulieu” isimli muhteşem güzellikteki bir Ortaçağ köyünü ziyaret ettikten sonra şirketine vermeye karar verdi. Beaulieu kelimesi Fransızca’da da aynı zamanda “güzel yer” demektir. Bugün halen aynı aile tarafından sahip olunan Şirketimizin birer parçası olmaktan dolayı hepimiz mutluyuz ve gurur duyuyoruz. 
 
Beaulieu on yıllardır Avrupa’nın zemin kaplama piyasasının lider şirketlerinden biridir ve satış hacmimiz 1.5 milyar Euro’nun üzerindedir. 5 yıl öncesine kadar, satışlarımızın büyük bir kısmını Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa içindeki ülkelere gerçekleştiriyorduk. Bu ülkeler istikrarlı piyasaları ile tarafımızdan çok iyi bilinen pazarlardır. Geçtiğimiz yıllarda ise, yeni bir strateji geliştirerek, varlık gösterdiğimiz ülke piyasalarının dışındaki başka piyasalarda da organik satışlarla ve satın almalarla önemli bir büyüme gerçekleştirdik. Bu genişleme stratejisi olmasaydı bu basın toplantısını yapıyor olamazdık.
 
Her ne kadar uzun yıllardır Türk müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz ile çok iyi iş ilişkilerimiz olsa da, inşaat sanayisi ile yakın seviyede ilişkiler geliştirebilme fırsatımız bugüne kadar hiç olmamıştı. Bu konuda yapmış olduğumuz bir dizi danışmanlık raporundan çıkan sonuç ise hep aynı sade ve basit sonuç oldu: yerel hareket edin ve yerli  çalışanları işe alın.
 
Böylece İstanbul satış ofisimiz de doğmuş oldu. Ofisimize alanında uzmanları istihdam ettik ve bunlardan biri de Sayın Ümit Arısoy’dur. Türk distribütörlerimiz ve üretim tesislerimizden aldığımız destekle birlikte şu anda Türkiye’de hali hazırda birçok inşaat projesine en hızlı ve en profesyonel hizmetleri sunma kapasitesine sahibiz. 
 
Ancak, bundan fazlası var; Türk piyasası aynı zamanda Ortadoğu’ya açılan bir kapıdır. Türkiye’de her yıl düzenlenen fuarlar,  Ortadoğu’dan gelen yatırımcıların, müteahhitlerin ve toptan satış işini yapan işadamlarının dikkatini çekmeyi hedefliyor. Ortadoğu’da birçok ülke ile hâlihazırda ticaret yapıyoruz ancak Belçika’da bulunan şirket merkezimiz ile aramızdaki uzaklığın da farkındayız. İşte ürkiye’de açmış olduğumuz satış ofisimiz aradaki bu mesafeyi kaldırmamıza yardımcı olacak ve Beaulieu ile bölge arasındaki köprü görevini üstlenecektir. 
 
İleride ciromuz önemli bir seviyeye ulaştığında, yerel piyasaya ve Ortadoğu ülkelerine tedarik amacıyla burada bir depo kurmamız olasılık dahilindedir. 
 
Bugün henüz daha o noktada değiliz. Bundan yaklaşık bir yıl önce açmış olduğumuz satış ofisimiz henüz küçük bir bebek. Ancak bu projeyle bu bebek en kısa zaman içinde genç bir adam olacaktır. Umuyoruz ki giderek büyüyen Türkiye ofisimiz daha nice Ağaoğlu gibi projelere imza atacaktır.
 
Teşekkür ederim. 

DİĞER HABERLER