Ağaoğlu – Beaulieu iş birliği, Ümit Arısoy konuşma metni 16.12.2014

Zemin kaplamasında Avrupa’nın lideri olan Beaulieu, Maslak 1453 projesi için Ağaoğlu Şirketler Grubu’yla anlaştı. Beaulieu Türkiye Satış Direktörü H. Ümit Arısoy Konuşma Metni…
Ağaoğlu – Beaulieu iş birliği, Ümit Arısoy konuşma metni 16.12.2014

Değerli Sayın Basın Mensupları ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri,

Beaulieu International Grup Türkiye lansman toplantımıza ve Ağaoğlu Şirketler Grubu ile yapacak olduğumuz Maslak 1453 projesi zemin kaplamaları anlaşması törenimize hoş geldiniz.

Bizim için özel ve önemli olan bu günde katılım gösterdiğiniz için siz değerli basın mensuplarına ve bizleri kırmayıp davetimizi kabul ettikleri için başta Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ali Ağaoğlu’na ve değerli Ağaoğlu Grubu Yöneticilerine Beaulieu Grup olarak teşekkürlerimizi sunarız.

Beaulieu Başkan yardımcımız Sayın Patrick Lecluyse ve Direktörümüz Sayın Francis Gistelinck bu önemli günde şirketimizi temsilen aramızda bulunmaktadır. Kendilerine de hoşgeldiniz demek istiyorum.

Belçika merkezli Beaulieu International Group, kökleri 1958 yılına dayanan, zemin kaplaması alanında hammadde, ara mamül ve bitmiş ürünler üreten sektörünün öncü ve lider firmalarından birisidir.

Beaulieu International Group 3 ticari birimden oluşmaktadır. 

Bir; PVC, parke, halı gibi duvardan duvara zemin kaplamalarını içeren zemin kaplama çözümleri, iki; hammade olarak kullanılan polipropülen granüller; üçüncü olarak ise elyaf, iplik, teknik tekstil ürünlerini kapsayan tasarımlanmış ürünlerdir.

Beaulieu International Group olarak, durmadan ve büyük bir hızla gelişen Türkiye ekonomisinin ve inşaat pazarının içerisinde yer almanın gerekliliğini bilmekteyiz. Türkiye gibi Avrupa ile Asya’nın birleştiği, coğrafyanın ve nüfusun çok büyük olduğu bir ülkede var olan insan gücü ile; pazarın beklenti ve ihtiyaçlarını anlamanın önemine ve gerekliliğine olan inancımızdan dolayı Eylül 2013 tarihinden bu yana Türkiye pazarında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Türkiye’ye ve Türk yatırımcısına inanıyoruz. Bu nedenle de faaliyet ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 

Türkiye’de faaliyete başladığımız günden bugüne gerek projeler kanadında gerek perakendeye yönelik yaptığımız çalışmalarda gerekse markalaşma konusunda ciddi adımlar attık. 

Beklentilerimizin çok ötesinde bir yol alarak, bir önceki yıla kıyasla müşteri sayımızı 5 katına, cirocumuzu da % 110 arttırarak 5 milyon Euro’ya çıkarttık. Bu anlamda Türkiye pazarı Beaulieu grup için bir başarı olmuştur.

2015 ciro hedefimiz 10 milyon Euro’dur. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde de geniş ürün yelpazemiz ile Türkiye pazarından almayı hedeflediğimiz pay 5 milyon m2’dir. Bu da pazar payının yaklaşık olarak % 2 ila 3’üne karşılık gelmektedir.

Vodafone gibi iletişim devi firmalarından, İşbank gibi Türkiye’nin öncü bankalarına, Mudo Concept, Polo Garage, Deriden gibi zincir mağazalardan, Novotel, Hilton, İbis Hotel gibi zincir otellere kadar birçok projede ürünlerimiz kullanıldı. Ayrıca hastanelere, otellere yeni, dayanıklı ve özel üretim ürünlerle hizmet sağlamaktayız. Örneğin, hastaneler için ‘Duro’ ve “Minero Compact” isimli özel bir malzeme geliştirdik. Çok daha hijyenik ve bakımı kolay. Amacımız Türkiye pazarında özel ürünlerle müşteriyle doğru ve güvenilir bir bağ kurabilmek. 

Beaulieu olarak en büyük ilkemiz; kaplanacak alan büyük küçük demeden aynı özeni, değeri ve çalışmayı göstermektir. Bu kadar çok işi bir yıl gibi kısa bir süreye sığdırabilmemizin arkasında birçok iyi neden bulunmaktadır. Bunların başında pazardaki özel ürün taleplerini karşılama konusundaki esnekliğimiz ve hızımız ile yüksek teknoloji ile üretilen ürünlerimize ilişkin sorunlu geri dönüşlerinin yaşanmamasıdır. Ayrıca ürünlerin uygulanması esnasında gösterdiğimiz hassasiyetin ve her şeyden önemlisi ülke değer ve beklentilerini anlayan bir yerel ekibin çalışması da başarıya yadsınamaz bir katkı sağlamıştır.

2015 yılında Türkiye’deki kadromuzu genişletecek; pazarlama ve bayileşme hedeflerimizi büyütecek ve çok daha büyük başarılara imza atacağız.

Sektöre girdi sağlayan ve faaliyetlerini bu sektördeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren diğer sektörlerin katkısı da dikkate alındığında inşaat sektörünün GSMH içindeki payının yaklaşık yüzde 30 seviyesinde olduğu görülmektedir. Kendisine bağlı 200 den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan konumunda olan inşaat sektörü, gelişmekte olan bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de lokomotif sektör durumundadır.

2013 yılında % 7,1 olan inşaat sektörünün gelişme hızı, 2014 yılı ilk çeyreğinde % 5,2 olmuştur. 2014 yılında inşaat sektörü, toplam GYMH’dan % 4,7’lik bir pay almıştır.

Bu şekilde hızlı ve büyük bir gelişim gösteren Türkiye inşaat sektöründen Beaulieu grup olarak yer almamamız mümkün değildir. Beaulieu Türkiye’yi bir proje cenneti olarak görmektedir.

Bizim için Türkiye pazarına en büyük girişimiz 4304 konutluk Ağaoğlu Maslak 1453 projesidir.
Türkiye pazarında inşaat ve konut sektörünün marka ismi haline gelmiş Ağaoğlu Şirketler Grubu ile Maslak 1453 projesi için gerçekleştirdiğimiz zemin kaplama tedariği anlaşması, hem böylesine önemli bir firma ile iş yapabilmek hem de pazarda firmamızın hak ettiği yeri bulması açısından bizler adına çok önemlidir. 
Bu vesile ile Beaulieu olarak değerli iş ortağımıza, bizi Maslak 1453 projesinde tercih ettiği için teşekkür etmek, daha nice yeni projelerde iş birliği temennisi ile sözü Beaulieu Başkan Yardımcısı Sayın Patrick Lecluyse’e bırakmak istiyorum.


DİĞER HABERLER