Ankara Ticaret Odası Basin Açıklaması - 23.11.2013

ANKARA TİCARET ODASI
Ankara Ticaret Odası Basin Açıklaması - 23.11.2013

23 KASIM 2013-Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, marka şehir olabilmek için Ankara’nın ulusal ve uluslararası rekabet pozisyonlarının belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Dün dünde kaldı cancağızım, Ankara’da artık yeni şeyler konuşmak lazım” dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci’yi makamında ziyaret etti. Ankara’nın markalaşabilmesi için tüm kanaat önderlerinin bir araya gelerek marka gücü oluşturacak alanları ve başlıkları belirlemesi gerektiğini söyledi. 2014 yılı yerel seçimlerin ardından Ankara’nın yol haritasını ortaya çıkartacak bir çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Yüksel, “Hedefimizi, stratejimizi belirleyelim ve Ankara’nın kanaat önderi olan herkes 2023’e kadar ağaçkakan gibi Ankara’nın rekabet başlıklarını tekrarlasın” dedi.

Herkesin Ankara’yı fark etmesi gerektiğinin altını çizen Vali Yüksel, “Fark etmediğiniz Ankara’yı kimseye fark ettiremezsiniz. Muhatabınız size sorar tanımadığın bir Ankara’yı neden benim tanımamı istiyorsun, diye” dedi.

-VALİ YÜKSEL’DEN ANKARA İÇİN 6 STRATEJİK BAŞLIK ÖNERİSİ-

2014 yılı yerel seçimlerden sonra Ankara’nın tanıtımı için milletvekilleri ve şehrin kanaat önderleriyle bir toplantı yaparak strateji belirlemek gerektiğinin altını çizen Vali Yüksel, Ankara için 6 ayrı stratejik başlık önerdi. Bu başlıklardan ilkinin EXPO olduğunu belirten Yüksel, “EXPO için başlığımızı Çocuk ve EXPO olarak belirleyelim. Bunun için iki gerekçemiz var. Bunlardan ilki  Anadolu topraklarında çocuklarına bayram hediye eden meclisin Ankara’da olması ikincisi de Ankara’da 0-14 yaş grubunda okula giden çocuk sayısının 1 milyon 100 bin civarında olmasıdır” dedi.

İkinci başlık olarak Fuar ve Kongre Merkezi’ni öneren Vali Yüksel, tarım ve tarımın çeşitlenmesini üçüncü, spor tabanlı olimpiyatlara ev sahipliği yapmayı dördüncü, Alışveriş Festivallini beşinci başlık olarak önerdi. Altıncı başlık olarak da bilişimi öneren Yüksel, “Altı hedefimiz olsun 2023’e kadar ağaçkakan gibi bu stratejik hedeflerimizi gündemde tutalım” dedi.

Yüksel, şehrin marka değerinin artması için herkesin aynı konulara değinmesi ve belirlenen konuların tekrarlanması gerektiğine dikkat çekti.

-1 MİLYONUNCU TURİSTE HEDİYE-

Turizm konusunun önemine değinen Yüksel, Kızılcahamam’da otel sayısının 14’e, yatak kapasitesinin de 507 bine yükseldiğini bildirdi.  Kızılcahamam’da 1 milyonuncu müşteriye bir tören yapılması gerektiğini kaydeden Yüksel, “1 milyonuncu müşterimize hediye olarak bir haftalık tatil, çocuklarına da oyuncak verilebilir” diye konuştu.

-YENİ ŞEYLERİN LOKOMOTİFİ ATO-

Ankara Ticaret Odası’nın Ankara’ya yönelik çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini kaydeden Yüksel, “ ATO’ya çok güveniyorum. ATO’nun bu söylediğimiz yeni şeylerin lokomotifi olmasını bekliyorum. Çabalarınızı artırın. Bu şehir siz sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin omuzlarında yükselsin” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nın yeni şeyler için lokomotif olmasını beklediklerini kaydeden Yüksel, “Bu şehir siz sivil toplum örgütlerinin meslek örgütlerinin omuzlarında yükselsin” dedi. Yüksel, ATO’nun genel yönetimleri, yerel yönetimleri ve siyaseti sokağın sesi olarak yönlendirmesi gerektiğini ifade etti.

-MARKA ŞEHİR ŞARKISI SÖYLÜYORUZ-

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, ATO olarak Vali Yüksel’in koyduğunu hedeflere ulaşabilmek için çalışmayı sürdürdüklerini söyledi. Ticaret Odası’nın kayıtlı 150 bin üyesiyle Türkiye’nin ikinci büyük odası olduğunu kaydeden Bezci, “Ankara’nın en büyük korosu olarak marka şehir şarkısını söylüyoruz” dedi.

 


Paylaş:

YAPI VE SEKTÖREL HABERLER