Avrupa’nın zemin kaplama lideri Beaulieu, Türkiye’de ofis açtı 16.12.2014

Zemin kaplamasında Avrupa’nın lideri olan Beaulieu Uluslararası Grup; büyüyen ve gelişen Türkiye pazarına hızlı giriş yaptı.
Avrupa’nın zemin kaplama lideri Beaulieu, Türkiye’de ofis açtı 16.12.2014

Zemin kaplamaları alanında Avrupa’nın lideri olan Belçika merkezli Beaulieu Uluslararası Grup (B.I.G), “proje cenneti” olarak nitelendirdikleri Türkiye pazarına girişini, hedeflerini ve de projelerini düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurdu.

Şirket, Maslak 1453 projesinde toplamda 300 bin metrekarelik zemin kaplayarak en büyük anlaşmasını Ağaoğlu Şirketler Grubu’yla yaptığını açıkladı.

“Beaulieu Türkiye pazarına inanıyor”

Şirket adına konuşan Beaulieu Uluslararası Grup Başkan Yardımcısı Patrick Lecluyse, çok uluslu bir aile şirketi olan Beaulieu’nun, 37 fabrikayla 14 ayrı ülkede faaliyet gösterdiğini ve 4 binden fazla çalışanla hizmet sunduklarını belirtti. “Bugün burada bulunmamızın en önemli nedeni Beaulieu olarak Türkiye pazarına olan büyük inancımızdır. Türkiye hızlı büyüyen ekonomiye sahip bir ülkedir. Geçtiğimiz son 10 yıldır, ekonomisi daha da güçlenmekte ve çok istikrarlı bir durum sergilemektedir” ifadelerini kullanan Lecluyse şöyle devam etti: “Türkiye ekonomik bakımından fırsatlar sunan bir ülkedir ve bizler de Türkiye’deki inşaat ve konut sektörünün ne kadar büyük bir hızla yol kat ettiğini görmekteyiz. Türkiye’nin birçok kentinde her gün yeni inşaat ve restorasyon projeleri başlamaktadır. Her gün yeni alışveriş merkezleri, sinemalar, oteller, hastaneler ve üniversiteler açılıyor. Tüm bu kurumların da kaliteli zemin kaplamalarına ihtiyacı var ve Beaulieu Yer Döşeme Çözümleri de işte bu alanda uzmanlaşmıştır.” 

Türkiye Ortadoğu’ya açılan kapı

Toplantıda konuşan Beaulieu Satış Direktörü Francis Gistelinck, Beaulieu şirketinin on yıllardır Avrupa’nın zemin kaplama piyasasının lider şirketlerinden biri olduğunu ve 1.5 milyar Euro’nun üzerinde ciroya sahip olduklarını belirtti. 5 yıl öncesine kadar, satışlarının büyük bir kısmını istikrarlı pazarlara sahip Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa içinde gerçekleştirdiklerini, geçtiğimiz yıllarda ise, yeni bir strateji geliştirerek, başka pazarlarda da organik satışlarla ve satın almalarla önemli büyüme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gistelinck şöyle devam etti: “Hazırladığımız raporlar sonucunda Türkiye ofisini açmaya karar verdik. Şu anda Türkiye’de mevcut bulunan birçok inşaat projesine en hızlı ve en profesyonel hizmetleri sunma kapasitesine sahibiz.”

Türkiye pazarının zamanda Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğunu da vurgulayan Gistelinck, “Ortadoğu’da birçok ülke ile hâlihazırda ticaret yapıyoruz ancak Belçika’da bulunan şirket merkezimiz ile aramızdaki uzaklığın da farkındayız. İşte Türkiye’de açmış olduğumuz satış ofisimiz aradaki bu mesafeyi kaldırmamıza yardımcı olacak ve bölgenin kalbi Beaulieu için bu ofiste atacaktır” dedi.


DİĞER HABERLER