Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'u ziyaret etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin davetlisi olarak "37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul”u ziyaret etti
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'u ziyaret etti

Sanayi Bakanlığı’ndan inşaat malzemeleri sanayinin uluslararası rekabetini artıracak yeni bir çalışma…

İnşaat sektöründe yerli ve teknolojik üretimin artırılmasını önemsediklerini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “İnşaat malzemeleri sanayinin uluslararası alandaki rekabet gücünü artıracak yeni bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, “Müteahhitler, müşavirler ve inşaat malzemesi sanayicileri olarak el ele vermemiz lazım. Bunun için ilk adımı attık. Üç sacayağı olarak bu ay içinde Ankara’da bir araya geleceğiz. Hedefimiz, yurt içinde ve yurtdışındaki işbirliklerimizi geliştirerek, tüm inşaat projelerinde, yerli sanayi ürünlerimizin kullanım oranlarını artırmaktır ” dedi.

 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin davetlisi olarak "37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul”u ziyaret etti. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Başkan Yardımcıları Nuri Bulut ve Fethi Hinginar’ın karşıladığı Bakan Fikri Işık’a, Türkiye İMSAD üyesi sanayi firmaları Akçansa, Çuhadaroğlu, Fibrobeton, Trakya Cam, Işıklar, İzocam, Tepe Betopan ve Türk Ytong standlarda sergilenen inovatif ve katma değeri yüksek ürünler ile bu ürünlerin ihracatı hakkında bilgiler verildi. Yapı Fuarı’na bu yıl Türkiye İMSAD üyesi 55 firma katıldı.

Bakan Işık, Türkiye İMSAD Yürütme Kurulu ile görüştü

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda, stand ziyaretinin ardından yarım saat süreyle Türkiye İMSAD yürütme kurulu üyeleri ile görüşen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı değerlendirmede, kentsel dönüşümün gelecek dönemde Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olacağını bilen bir Bakanlık olarak, inşaat sektöründe yerli ve teknolojik üretimin artırılmasını önemsediklerini söyledi. Bu doğrultuda firmalarla çok geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Bakan Işık, şunları söyledi:

"Türkiye'de dünya ile rekabet eden teknolojik değeri yüksek yapı malzemelerini üretmek istiyoruz. Türkiye’nin böylece bölgesinde güçlü bir merkez olma konumunu artırarak devam ettirebilmesini hedefliyoruz. İnşaat bizim en önemli sektörlerimizden birisi. Buradaki firmaların Ar-Ge ve inovasyon bazlı üretim yaptıklarında, dünyada çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Yapılan Ar-Ge çalışmalarının ürüne dönüşmesini görmekten büyük mutluluk duyduk."

Bakan Işık: “Sanayicilerimizin uluslararası alanda rekabet edebilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz.”

Gerçekleştirdikleri ihracat ile ülkemize katma değer sağlayan sanayicileri önemsediklerini belirten Bakan Fikri Işık, “Türkiye sanayi çok gelişti. Türk şirketleri de artık yurt dışında firmalar satın almaya başladılar. İhracatımızı artırmak için AR-GE'ye, inovasyona önem veren ve yüksek teknolojide ürünler üreten sanayicilerimizin, uluslararası alanda rekabet edebilmesini sağlamak amacıyla Bakanlık olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu doğrultudaki çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

Dünyadaki rekabetin giderek büyüdüğüne işaret eden Bakanı Fikri Işık, "Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretim yapan firmaların gücü Türkiye'nin gücü anlamına geliyor. Türkiye genç nüfusa sahip, sürekli büyüyen ve gelişen bir ülke. Bu büyümenin bölgeye de çok büyük katkısı var" diye konuştu. Türkiye için inşaat sektörünün büyük önem taşıdığını kaydeden Bakan Işık,Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin böylesine büyük üreticilere sahip olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Müteahhit, müşavir ve inşaat malzemesi sanayicileri Ankara’da toplanıyor

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener de konuşmasında, yeni teknolojilere yapılacak yatırımların, hem üretim maliyetlerinin düşürülmesi hem de farklılaşan müşteri taleplerinin karşılanması açısından önemini vurguladı. Yetişener, “Türkiye İMSAD olarak bizim amacımız da yenilikçi, katma değeri yüksek ve ileri teknolojik ürünlerin üretimini ve ihracatını artırmaktır. Yüksek teknolojide gelinen son uygulamalar konusunda bazı ortak projeler yürütmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Müteahhitler, müşavirler ve inşaat malzemesi sanayicileri olarak el ele vermemiz lazım. Bunun için ilk adımı attık. Bu ay içinde müşavir, müteahhit ve inşaat malzemesi üreticileri olarak Ankara’da bir araya geleceğiz. Hedefimiz, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında işbirliklerimizi geliştirmek ve tüm inşaat projelerinde yerli sanayi ürünlerimizin kullanım oranlarını artırmaktır. ”

Yetişener, Türk inşaat malzemesi sanayi olarak ihracatın artışına katkı sağlayacak katma değerli ürünleri için altyapı yatırımlarına sahip olduklarını vurgulayarak, “Türk inşaat malzemeleri sanayi 2014’te gerçekleştirdiği 21,3 milyar dolarlık ihracat ile uluslararası arenada ürün kalitesini teyit etmiştir. Biz sanayicileri, daha kaliteli ve katma değeri yüksek üretimler için cesaretlendirmek ve desteklemek, en büyük motivasyonumuz olacaktır. Bu güç ve heyecanla, Türk malı olarak övüneceğimiz ve ihracattaki payını artıracağımız daha çok yenilikçi ürünlerimizle uluslar arası arenada yer alacağımıza inanıyorum” dedi.


Paylaş:

YAPI VE SEKTÖREL HABERLER