Fatih Vardar Kaliteli Hazır Betona Dikkat Çekiyor

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardari katıldığı panelde hazır betona karşı bilincin az olduğunu belirtti.
Fatih Vardar Kaliteli Hazır Betona Dikkat Çekiyor

Bursa’da Merinos Kültür Merkezi’nde düzenlenen İnşaat Kurultayı’nda Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar Bursa’da kentsel değişim rüzgarı konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı. Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar panelde yaptığı konuşmada konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda çok bilinçli olmadığına dikkat çekti

2012 yılında Türkiye genelinde start verilen kentsel dönüşüm hamlesinin başrol oyuncularını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen İnşaat Kurultayı bu ay Bursa’da gerçekleşti. Kentsel dönüşüm ve sanayide dönüşüm konularının ele alındığı kurultayda Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar da konuşmacı olarak yer aldı. Vardar, Güney Marmara’nın beton ihtiyacının yüzde 50’sini karşılayan Bursa Beton olarak uzun yıllardır kaliteli hazır beton kullanımı konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için çalıştıklarını ifade ederek konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda çok bilinçli olmadığına dikkat çekti.

İnşaatlarda kaliteli dekorasyon malzemelerinin kullanımında gösterilen hassasiyetin hazır beton kalitesinde de gösterilmesi gerektiğini dile getiren Vardar “Potansiyel deprem bölgesi olarak adlandırılan kentimizin ve çevre illerin özellikle konutlarda kullanılacak hazır beton konusunda bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Fatih Vardar yaptığı konuşmada “Yıllar boyunca devam eden imar dışı yapılaşmalar ve imara uygun olsa bile zemin etüdü yapılmamış, kalitesiz malzeme kullanılmış, projeleri denetlenmemiş yapılar bu tehdidi gittikçe gün yüzüne çıkarmaktadır. Bu noktada kentsel dönüşüm adı altında bir yenilenmenin ülke gündemine gelmesi memnuniyet vericidir. Kentsel dönüşümün toplumsal ve ekonomik hedeflerinden ziyade en önemli hedefi, mekansal anlamda güvensiz yapı stoğunun güvenli hale getirilmesidir. Bunun için temel olarak yapılacak şey ise yıkıp yeniden yapmaktır. İlk beton üretim standardımızın (TS 11222) 1994 yılında yayınlandığı ve o dönem ve daha öncesindeki en yüksek beton sınıfının bugünkü yasalara göre taşıyıcı sistemlerde kullanılmasına izin verilmeyen beton sınıfları olduğu düşünüldüğünde, özellikle 25 yaş üzerindeki yapılarımızın bağıl olarak daha büyük bir risk altında olduğunu söyleyebiliriz. 80’li yıllar ve öncesinde depreme dayanıklılık açısından bir beton kalitesinden söz etmek mümkün olmadığından dönüşümü yapılmayan bir kent yaşamının, bugünkü güvenli hayat sürdürebilme anlayışımızla bağdaşması elbette mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüme biz de dahil olduk

Bursa Beton olarak Nilüfer ve Osmangazi’de başlatılan yenileme ve dönüşüm süreçlerine dahil olduklarını ifade eden Fatih Vardar “Şu an biz de Bursa Beton olarak kentimizdeki dönüşüm sürecine dahiliz. Gerek Nilüfer gerekse Osmangazi’deki yenileme ve dönüşüm süreçlerinde müteahhitlerimizin tercih ettiği marka olduk ve ürünümüz kullanılıyor. Özellikle Osmangazi’de Soğanlı Mahallesi’nde devam eden dönüşüm projesinde yapılan 1200 konut ve 200 dükkanda 150 bin metreküp C30 betonun tedarikçisiyiz” dedi.


Paylaş:

Yapı ve Sektörel Haberler