G - YOO Inspired by Starck projesinin lansmanı yapıldı 24.11.2014

Dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında yer alan Philippe Starck’ın imzasıyla tanıtılan projenin yatırım bedeli 200 milyon TL.
G - YOO Inspired by Starck projesinin lansmanı yapıldı 24.11.2014

Miami, Londra, Berlin, St. Petersburg, New York, Moskova, Paris, Buenos Aires, Hong Kong Münih ve Toronto gibi dünyanın en önemli metropollerinde imzası bulunan yoo markasını G projesiyle bir araya getiren Mar Yapı, Basın Ekspres yolunda hayata geçecek projesine G - YOO Inspired by Starck adını verdi.

Toplam 17.226 metrekare üzerinde yükselecek olan G - YOO Inspired by Starck tamamlandığında 95 bin metrekare alana sahip olacak. Güneşli’de çok merkezi bir konumda bulunan G projesi 47 metrekareden, 113 metrekareye kadar 1+0, 1+1 ve 2+1 tiplerinde konutları barındıracak. Metrekare fiyatları ise 4500 TL'den başlayacak.

 Kuzeye bakan daire yok!

Proje tasarımını Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın yaptığı G - YOO Inspired by Starck, üçgen tasarımı sayesinde gün ışığını daha fazla alabiliyor. Yine üçgen tasarımının ve projenin konumunun getirdiği bir başka önemli detay da, kuzey cepheye direkt bakan dairesinin olmaması.

Tüm iç mekanlarda Philippe Starck imzası

Suyabatmaz Demirel mimarlık tarafından tasarlanan bu sıradışı anıtsal kulelerin SPA, fitness, çok amaçlı eğlence alanları, açık-kapalı havuzları, Business Lounge gibi tüm ortak alanlar ile satılabilir birimlerin tüm iç mimari tasarımları yoo kurucu ortağı ve kreatif direktörü Philippe Starck ve ona bağlı tasarım ekibi tarafından yapıldı. Bir film yönetmeni gibi detaycı bir titizlikle tasarımlarını yaratan Starck, dünyada tek düzelikten uzak, hayal dünyasının sınırlarını zorlayan tasarımlarıyla tanınıyor. İki anıtsal kulenin yükseldiği, en son teknolojinin kullanıldığı, YOO Inspired by Starck rezidansları ve stillerini sunan G projesinde evinizin lüks ortamından ayrılmak zorunda kalmadan her ihtiyacın kolaylıkla karşılanabileceği şekilde tasarlandı.

Yurtdışında YOO Inspired by Starck markasını takip eden yatırımcılar, markalı konutlar ile ilgilenen yerli yatırımcılar, beyaz yaka çalışanlar ve tasarıma değer veren insanların şimdiden ön talepler için başvurduğu proje 2015 yılının en iddialı ve en özel projeleri arasında yer alıyor.

yoo markası

Phillippe Starck ve uluslararası gayrimenkul girişimcisi John Hitchcox tarafından 1999 yılında kurulan yoo, dünyanın en yaratıcı gayrimenkul markalarından biri olma özelliğini taşıyor. Philippe Starck, gücünü projelerindeki ayrıcalıklı iç mimari tasarımlardan alan yoo’nun kurucu ortağı, kreatif direktörü ve tasarımcısı. “Kanıtlanmış tasarım dehası” olarak adlandırılan Philippe Starck, konut, otel, eğlence alanlarında gayrimenkul geliştirirken, kullanıcılarının yaşamayı hayal ettikleri mekânları yaratmasıyla tanınıyor.

Philippe Starck: “Türkiye’deki en büyük projem için çok heyecanlıyım”

Tasarımları, hayata bakışı ve ayrıcalıklı yaşam felsefesiyle her zaman adından söz ettiren Philippe Starck, “Türkiye’deki en büyük projem için çok heyecanlıyım. Üstelik bu yıl 15. yaşını kutlayan yoo markasının da en iddialı projesi olacak” derken, Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök de “Dünyanın yaşayan en önemli tasarımcılarından biriyle, yeni projemiz için çalışmaktan son derece mutluyuz. Birlikte Basın Ekspres’in en lüks rezidansını, ulaşılabilir fiyatlarla yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Toplanan ön talep, ilk satış hedefini çoktan geçti

Gerek hizmet anlayışı, gerek inşaat kalitesi, gerekse partnerlerinin güvenilirliği ile göz dolduran Mar Yapı, aynı Tri G Rotana’da da olduğu gibi daha proje lansmanı yapılmadan, büyük bir taleple karşılaştı. Daha önceki projelerinden ev sahibi olan yatırımcıların, Philippe Starck’ın tasarımlarını takip eden veya ilk kez ünlü bir tasarımcının yarattığı projeden konut sahibi olmak isteyenlerin ön talep için başvurmalarıyla, ilk satış hedeflerini şimdiden geçti.

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, bu talep yoğunluğunun kendilerini şaşırtmadığını, zaten böyle bir heyecan beklediklerini söylerken, aynı zamanda ön talep yoğunluğunun kurumsal stratejilerinin doğruluğuna da işaret ettiğini belirtti. “Dünyanın çeşitli metropollerinde yer alan yoo projelerinin de bazen üç saat ya da bir kaç gün gibi hızlı sürelerde tükenmeleri ile ilgili rekorları bulunuyor” diyen Özkök, bunlara bir yenisinin de İstanbul’da Mar Yapı ortaklığı ile gerçekleştirilen G - YOO Inspired by Starck projesinin eklenebileceğini de söyledi.

G - YOO Inspired by Starck projesi , Ağustos 2014 itibarıyla inşaat çalışmalarını başlattı.


DİĞER HABERLER