Konuttaki rekabet çevreye yarıyor

Birbirinden iddialı konut projeleriyle dikkati çekmek isteyen müteahhit firmalar, projelerinde yeşil alan miktarını artırırken, çevreci uygulamalara da ağırlık vermeye başladı.
Konuttaki rekabet çevreye yarıyor

Büyük şehirlerde yaşayanların son dönemlerde geniş yeşil alana sahip konut projelerini tercih etmesi, marka konut üreten müteahhit firmaları harekete geçirdi. Projelerini şehrin dışına taşıyan ve yeşil alan miktarını artıran firmalar, müşterilerine artık çevreci birçok uygulama da sunuyor.       

 

''Gri atık su geri kazanım sistemi'' sayesinde fosseptik içermeyen evsel atık suyla çim sulayıp ve otomobil yıkayandan, konutları jeotermal enerji kullanarak ısıtana kadar birçok çevreci uygulama ilk dikkati çekenler.        

Ankara, İstanbul ve İzmir'de öne çıkan bazı projeler şöyle:
        
ANKANATURA (Ankara):

Akşan ve Prokar ortaklığıyla Beysukent'te 191 konutla yapımına başlanan proje, gri atık su geri kazanımı ve güneş enerjisi ile elektrik üretimi sistemleriyle öne çıkıyor. Türkiye'nin ilk çok katlı, geniş oturumlu, çelik konut yapısı özelliğine sahip Ankanatura'da, yüzde 90 oranında geri dönüştürülebilir olmasından dolayı çelik tercih edilmiş.
        
SOLARKENT (İstanbul):

Aydınlı Grubu'nun Esenyurt'ta 866 konutluk Solarkent projesinde otoparkın üstündeki 4 bin 200 metrekarelik alan güneş panelleriyle kaplandı. Yılda 750 bin kilovatsaatlik elektrik üretiminin hedeflendiği proje sayesinde, konutlar kullandıkları elektriğin büyük bölümünü üretmiş olacak.
       
MİRAGE BAHÇE (Ankara):

Uransan AŞ tarafından Yenimahalle'de 202 lüks konutla hayata geçirilen proje, çok katlı olmasına rağmen her iki katta bir, sakinlerine özel bahçe keyfi yaşatıyor. Ekim ayı başında konut teslimlerine başlayacak, parkları ve sosyal donatılarıyla farklılık yaratmayı hedefleyen Mirage Bahçe'de, aralarında nadir çiçeklerin de olduğu çok sayıda bitki toprakla buluşturulacak.
       
MAVİ SU EVLERİ (İzmir):

Tanyer İnşaat'ın Narlıdere'de 174 daireden oluşan projesinde, konutların jeotermal enerji kullanılarak ısıtılması planlanıyor. Isı kaybına karşı mantolamaya önem verilen Mavi Su Evleri'nde, elektrik üretilmesi için de jeotermal kaynakların kullanılması düşünülüyor.
        
LOTUS ÇAYYOLU (Ankara):

Özçelik-İmaj-Tan işbirliğiyle Çayyolu'nda 171 konutla yapımına başlanan proje, akıllı bina özelliklerine sahip. A  enerji sınıfı cihazların tercih edildiği Lotus Çayyolu Evlerinden, daha az enerji tüketilmesi için 3 cephe sistemi kullanılarak her konutun güneşten daha fazla yararlanması sağlandı.


Paylaş:

HABERLER