Mitsubishi Electric Robotundan Teknoart Dans Şovu

Mitsubishi Esnek dans figürlerine insan gibi tepki verebilen 6 eksenli endüstriyel robot izleyenleri şaşırttı
Mitsubishi Electric Robotundan Teknoart Dans Şovu

Ülkemizde robot teknolojisi konusunu sahiplenmeyi hedefleyen Mitsubishi Electric Türkiye’nin, Doğuş Üniversitesi Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi’ne sağladığı desteklerden biri olan 6 eksenli endüstriyel robot teknoart dans şovuyla büyüledi. Doğuş Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü ile Dans Kulübü tarafından hazırlanan “Robotla Dans” gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı. Geleceğin mühendis adaylarının Mitsubishi Electric robotu ile gerçekleştirdiği gösteride birbirinden farklı çok sayıda figür sergilendi. Esnek dans figürlerine bir insan gibi tepki verebilen 6 eksenli endüstriyel robot dans gösterisinde, iki aşk arasında kalmış bir gence doğru aşkı bulması için yardım etti. 

 

Mitsubishi Electric 6 Eksenli Endüstriyel Robot ile işler hiç olmadığı kadar kolay

6 eksenli endüstriyel robot ile ilgili bilgi veren Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon İş Geliştirme Yöneticisi Tolga Bizel “Dansa gösterdiği uyumun da bir göstergesi olarak çok yüksek hızlı sistemlerde kullanılabilen Mitsubishi Electric imzalı 6 eksenli endüstriyel robotun çift kol yapısı sadece hareket özgürlüğü açısından artı değer sağlamıyor, aynı zamanda daha fazla kararlılık ve çok yönlülük sunuyor. Modele bağlı olarak Mitsubishi Electric robotlar, 504 - 1503 milimetre aralığında 2’den, 20 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip. RV-F serisi için çok dar alanlarda çalışmak hiç sorun olmadığı gibi robotların duvar veya tavana monte edilmesi de sorun oluşturmuyor. Tüm sistemler aynı kompakt CR750 robot kontrolöre sahip.” dedi.

 

Mitsubishi Electric 6 Eksenli Robotun Diğer Özellikleri:

  • Üretkenlikte artış: ± 0,02 mm'ye varan doğruluk ile 0,32 saniyeye kadar çevrim süreleri. (Çevrim süresi: 1 kg yük, 300mm (Yatay) 25mm (Dikey) mesafeleri alınarak hesaplanan süre)
  • Esnek çalışma alanı: Robotun arkası dâhil 504 - 1503 mm aralığında küresel çalışma alanı.
  • Zorlu ortamlar için koruma sınıfı: Standart IP67.
  • Hijyen: Tüm kablolar ve pnömatik hatlar için dâhili kablolama, temiz oda modeli (ISO-seviye III) sağlanmaktadır.
  • Konnektörler: Pnömatik ve elektriksel tutucular, Ethernet, USB, kamera arabirimi ve iki enkoder bağlantısı, standart olarak 8 adede kadar ek harici eksen, opsiyonel olarak G/Ç ve field bus genişletme kartları.
  • Doğrudan Bağlantı: Ethernet üzerinden ASAT çalıştırma terminallerine.
  • Programlama: Robot ve kontrolör dâhil tam bir sistem olarak veya robotun iQ Platform'da tam PLC fonksiyonları ile çalışması için PLC modülü şeklinde.
  • Teach Box: Dokunmatik ekranlı tam grafik R56TB veya R32TB.

 

Mitsubishi Electric Türkiye’den üniversitelere robot teknolojileri desteği

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Mitsubishi Electric Türkiye işbirliği ile kurulan Doğuş Üniversitesi Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi’ne, Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri tarafından laboratuvarda kullanılacak ileri teknoloji ürünleri, 6 eksenli endüstriyel robot, hareket kontrol üniteleri ve servo motorlar teslim edilmişti. Mitsubishi Electric Türkiye, Doğuş Üniversitesi’nden önce Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Robot Eğitim Merkezi’ne çok amaçlı bir robot hibe etti. Ayrıca 2014’ün Mayıs ayında 8’incisi düzenlenen ve artık gelenekselleşen İTÜ Robot Olimpiyatları’na da (İTÜRO) “Altın Sponsor” olarak destek verdi. 


DİĞER HABERLER