Rönesans'ın Rusya projeleri 2.12.2014

Avrupa’nın En Büyük AVM’si Avia Park’ı Rusya’ya kazandıran Rönesans Holding, bu ülkede çok sayıda proje gerçekleştirdi. İşte Rönesans Holding’in Rusya projeleri…
Rönesans'ın Rusya projeleri 2.12.2014

1993 yılında Dr. Erman Ilıcak tarafından St. Petersburg’da kurulan Rönesans, Rusya’da bugüne kadar ilklere imza atan pek çok AVM projesini hayata geçirdi. St. Petersburg Grand Canyon AVM, Leningrad MEGA Dybenko AVM, St. Petesburg Iyun Alışveriş ve Eğlence Merkezi, MEGA Belaya Dacha AVM, Royal Park AVM, Aura Novosibirsk AVM, Aura Surgut AVM, Aura Yaroslavl AVM, St. Petersburg Europolis AVM, Krasnodar OZ AVM’nin de aralarında bulunduğu AVM’lerin çoğu ödüllü projeler.

Dönüm noktası Baltika bira fabrikası

Rönesans’ın 1998 yılında Baltika bira fabrikaları projesi için genel müteahhit seçilmesi, şirketin inşaat alanındaki dönüm noktalarından ilkini oluşturuyor. Baltika’nın 13 farklı bira tesisini kapsayan büyük ölçekli bu projenin başarı ile tamamlanması, Rusya pazarındaki büyük ölçekli yeni projeleri beraberinde getirdi, 2000 yılında şirketin Moskova ofisi açıldı.

St. Petersburg’daki ilk yatırım projesini 2004 yılında Renaissance House ile tamamlayan Rönesans Holding, Rusya’da bugüne kadar toplam 11 yatırım projesine imza attı. Tamamlanan projelerin yanı sıra; Moskova’da ofis ve rezidans kulelerinden oluşan Moscow City projesi, St. Petersburg’un yeni geliştirilen bölgesinde Marine Façade Konut projesi, yine aynı bölgede Marine Façade AVM projesi ve St. Petersburg’da endüstriyel üretim tesisleri, depolar, ofis binaları ve parklardan oluşan Kola Sanayi Bölgesi projelerinin geliştirilmesine devam ediliyor.

St. Petersburg Kola Endüstriyel Park Projesi, Rusya’daki KOBİ’lerin geliştirilmesinin amaçlandığı en önemli projelerden biri olup, Rönesans Holding ve Ankara Sanayi Odası (ASO) ortaklığıyla hayata geçirilecek. 2014 yılının Mayıs ayında temeli törenle atılan proje, Uluslararası Rus-Türk İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilecek.

 


DİĞER HABERLER