Sapancayı Davos Yapmak İçin Çalışıyoruz

Yerel seçimlere yaklaştığımız son günlerde partiler adaylarını açıklamadan önce; Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, basın mensuplarıyla gerçekleştirilen ve planlanan projeleri açıklamak üzere bir araya geldi. Deprem sonrasında Sapanca’nın yeniden yapılanması için özel çalışmalar yürüten İbrahim Uslu, son 2 ayda sadece ilçenin yolları için bile 2 trilyonluk yatırım gerçekleştirildiğini vurguladı…
Sapancayı Davos Yapmak İçin Çalışıyoruz

19 Kasım Salı günü Özkum Tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İbrahim Uslu, görevde oldukları süre zarfında ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediyenin yapmış olduğu yatırımlar ve teşvikler sayesinde bölge ekonomisindeki iyileşmeyi ve istihdam artışını vurgulayan İbrahim Uslu, yaptıkları çalışmalar sonrasında özellikle hizmet sektöründe Sapanca halkına büyük bir istihdam kapısının açıldığını vurguladı.

YAP İŞLET DEVRET SİSTEMİYLE EKONOMİYİ CANLANDIRDIK!

Yapılan turizm yatırımları ile Sapanca’nın turizm ve kongre merkezi haline geleceğine dikkat çeken Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu; “1999 yılında belediye başkanlığına seçildiğimiz zaman Sapanca’nın sadece %5’lik bir alt yapı sistemi oluşturulmuştu. Biz de ilk olarak Sapanca’nın altyapısını yüzde 90’lar seviyesinde tamamladık. Kanalizasyon sistemini sağlamlaştırmamızla birlikte yeniden suyumuzun içilebilir olmasını sağlamak için, dağlardaki kaynaklardan Sapanca’ya içme suyunu indirdik. Çalışmalarımızın birçoğu kendi imkânlarımızla yapmış olduğumuz yatırımlar. Sadece son 2 ayda attığımız asfalt yatırımının bedeli 2 trilyon. Ayrıca 110 dönümlük bir arazide 1000 konutluk bir kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz.  Bunun yanında büyük bir meydan çalışması yürütüyoruz ve meydanın hemen yanında ilçemize yakışır küçük bir alışveriş merkezi de inşa ediyoruz. Bu alışveriş merkezini tamamen yerel esnafımızın yer alacağı şekilde planladık ve içerisinde sosyal alanların da bulunduğu nezih bir ortam oluşturduk. Bizler Sapanca’nın misyonunu Turizm olarak belirledik. Bunun için de 1999 Marmara depremi sonrası gerileyen Sapanca ekonomisini geliştirmek için 5 yıldızlı bir otel yaptırdık. Arkasından ikinci bir 5 yıldızlı otel geldi. Şu an ön hazırlıkları tamamlanmış 5 yıldızlı 3 tane daha otel projesi var. Yani siz alt yapıyı tamamlarsanız talep ona göre geliyor. Amacımız 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaşarak Sapanca’yı Türkiye’nin Davos’u yapmak. Herkes Sapanca’yı markalaştırmaktan bahsediyor ama kimse merak etmesin, Sapanca zaten başlı başına bir marka. Bizim yapmamız gereken sadece Sapanca’yı daha da ileriye taşımak ve bunun için çalışmak. Sapanca’yı turizm ve kongre merkezi haline getirmek adına çok önemli yol kat ettik. Sapanca’nın bir 15 yıl önceki haline bir de şimdiki haline tarafsız gözlerle bakarsanız gelişimin farkını görebilirsiniz.” şeklinde konuştu.


Paylaş:

YAPI VE SEKTÖREL HABERLER