Tarlabaşı 360’tan sonra sırada Fener-Balat-Ayvansaray var 18.11.2014

Çalık Gayrimenkul, Türkiye’nin ilk ‘kentsel yenileme’ projesi olma özelliği taşıyan Tarlabaşı 360’ın ardından Fener, Balat, Ayvansaray’daki kentsel yenileme projelerine odaklanacak.
Tarlabaşı 360’tan sonra sırada Fener-Balat-Ayvansaray var 18.11.2014

Çalık Gayrimenkul tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk ‘kentsel yenileme’ projesi olma özelliği taşıyan Tarlabaşı 360’ta rezidanslar ve ofisler, 17 Kasım 2014 Pazartesi günü proje alanında gerçekleştirilen basın lansmanıyla satışa sunuldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin’in katılımıyla düzenlenen basın lansman toplantısında, Beyoğlu Belediyesi'nin önderliğinde hazırlanan Tarlabaşı360 Projesi’nin ülkenin ilk kentsel yenileme projesi olmasının yanında Türkiye'de kamu ve özel sektör eliyle yapılması bakımından da bir ilk olduğu belirtildi.

Yetgin: İstanbul’u yaşamak isteyenlerin projesi
Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi olan ve bu özelliği nedeniyle referans proje niteliği taşıyan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölgeye gelen hareketlilik sayesinde projeye komşu bina değerlerinin 40 kattan fazla arttığına dikkat çekti. Tarlabaşı360’ın kentin merkezindeki konumu ile İstanbul'un en ayrıcalıklı gayrimenkul projelerinden biri olduğunu belirten Yetgin, projenin gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra tarihle iç içe mimari bir doku ve kent kültüründen beslenen sanatçı ve entelektüellerin de projeyle ilgilendiklerini ifade etti. “İlk etapta satışa çıkardığımız 97 rezidans için lansman öncesinde 4 kat talep aldık, ofislerin ise yüzde 70’ini sattık” diyen Yetgin, kendi işine ve yaşamına değer katmak isteyen İstanbul’un en özel gayrimenkul projesinde yerini almak isteyen tüm yatırımcıları Tarlabaşı 360’a davet etti.

Kentsel yenileme ile sektörde farklılaştık
Tarlabaşı 360 Projesi kapsamında Çalık Gayrimenkul olarak 8 yıldır büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirten Yetgin; “Tarlabaşı360 projesinde tarihi ve kültürel değerleri koruyarak ilerleyoruz. Bu proje ile birlikte Çalık Gayrimenkul olarak çok ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe edindik. Önümüzdeki süreçte Fener-Balat-Ayvansaray olmak üzere kentsel yenileme projelerine odaklanacağız” dedi. 


DİĞER HABERLER