2019 Yılının İlk Gününde Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Nedir?

Yeni yılın ilk gününde konut kredisi faiz oranlarında son durumu KrediPazari.com araştırdı.
2019 Yılının İlk Gününde Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Nedir?

Ziraat Bankası Aralık ortasında 2018’e damga vuran konut sektörü ile işbirliği anlaşmasını gerçekleştirerek konut kredisi faiz oranlarında uzun süredir beklenen %0.98 faiz oranında kullandırmaya başladı. Ziraat Bankası müşterisi olan konut firmalarının konutlarında geçerli olmak üzere faiz oranlarını %1.78’e çekti. Firmalarda aradaki %0.80’lik farkı karşılamaya başladı. Böylelikle vatandaşa anlaşmalı konut projeleri kapsamında %0.98 ile konut kredisi kullandırılmaya başlandı. Kampanya Ziraat Bankasının ardından diğer bankaların da katılımı ile genişledi.

Ziraat Bankası’nın ardından sırasıyla HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım Bankası da yoğun talep gören kampanyaya dahil olduğunu açıkladı. Bankalar yeni yılda da anlaşmalı konut projelerinde geçerli olmak üzere 120 ay vade ile 500 bin TL’ye kadar olan kredilerde %0.98 faiz oranıyla konut kredisi kullandırmaya devam ediyor. Bankaların yeni yılın ilk günleri itibari ile 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranları şu şekilde; https://www.kredipazari.com/konut-kredileri.html

Anlaşmalı konut projeleri için 120 ay vadeli 350 bin TL tutarlı konut kredisi icin konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin vade sonundaki toplam geri ödeme miktarı 597.000 TL’ye denk geliyor. Kredinin aylık ödeme miktarı ise 5.000 TL oluyor.

Altı bankanın uyguladığı %0.98 faizli konut kredisi kampanyasının sadece anlaşmalı sıfır konut projelerinde geçerli olması vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. Markalı konutlar haricinde veya ikinci el konut almak isteyen vatandaş kampanya haricindeki konut kredisi ürünlerine yönelmek zorunda kaldı.

Yeni yılın ilk günlerinde kampanya haricindeki bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ortalaması %2.32 seviyesine geriledi. 2018’in yaz aylarında konut kredisi faiz oranlarında görülen rekor seviyeler Ekim ayından itibaren düşüş ivmesinde seyrediyor. Anlaşmalı konut projeleri dışında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı 120 ay vadede %1.91 faiz oranı ile İNG Bank kullandırıyor. 60 ay vadede ise en düşük konut kredisi faiz oranını %1.89 ile Kuveyt Türk Katılım Bankası uyguluyor. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise %2.8 seviyesinde.

Bankaların anlaşmalı konut projeleri haricinde uyguladıkları en düşük konut kredisi faiz oranından 120 ay vadeli 150 bin TL konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödemeler 3.200 TL olurken kredinin toplam geri ödeme miktarı 383.400 TL’ ye karşılık geliyor.

 


Paylaş:

Emlak Gündemi