3. Köprü Türkiyenin Kalkınmasında Hedef Projelerden Biri Olacak

Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin yeni müdürü İsmail Uyar, projenin Türkiye'nin kalkınma hedefleri arasında bulunduğunu belirtti
3. Köprü Türkiyenin Kalkınmasında Hedef Projelerden Biri Olacak
3. Köprü Projesi üzerinde imzası bulunan herkes için olduğu gibi yeni mühendisler için de büyük bir şans.  Bu projede yer aldığımız için gurur duyuyoruzdedi.
 
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin yeni Müdürü İsmail Uyar,  “Yaklaşık 20 yıldır İÇTAŞ Ailesi’nin bir üyesiyim. 3. Köprü gibi gerek Türkiye ekonomisine gerekse de uluslararası imajına katkıda bulunan bir projede yer almaktan büyük gurur duyuyorum.  İCA olarak bu projenin iş kalitesinin ve iş güvenliğinin yüksek olmasına, çevreye duyarlılığına son derece dikkat ediyoruz. Bu proje her şeyden önce Türkiye’nin geleceğine katkı sunan ve tarihe geçecek kadar yüksek önemde. Bunun için azami gayretle çalışıyor, gelecek nesillere altın bir imza bırakmak istiyoruz” dedi. 
 
"MÜHENDİSLİK, ORGANİZASYON VE YÖNETİM BİR ARADA" 
 
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Müdürü İsmail Uyar, " İÇTAŞ'tan önce  bir Avrupalı şirkette 6-7 sene Bölge Müdürü olarak görev  yaptım.. Şirketin beton yapılanmasını oluşturduk.    İş hayatında istikrara ve yeniliklerin sürekli takip edilmesi gerektiğine inanıyorum 3. Köprü bütün iş deneyimlerimizi kullanma, yeni ve unutulmaz deneyimler edinmek için de büyük bir fırsat. Mühendislik, organizasyon ve yönetim burada profesyonel olarak aynı çatı altında buluşuyor" dedi.
 
EN’LERLE DOLU BİR PROJE 
 
"3, Köprü öncelikle  bir yap-işlet-devret projesi. Türkiye'nin kalkınmasında da hedef projelerden biri. Tabii ki böyle bir projede görev almak gurur verici.  Dünyanın en yüksek köprüsünü ve  bağlantı yollarını yapıyoruz. "En"lerle dolu bir işe imza atıyoruz. Burada "en" olan başka bir şey var; o da burada 30 aylık bir inşaat süremiz var. Biz bu inşaat süresini daha erkene çekmeye çalışıyoruz ve zamana karşı yarışıyoruz. Ancak zamana karşı yarışırken kaliteden ödün vermiyoruz" diye konuştu. 
 
25 GÖKDELENE EŞİT İŞ YÜKÜ
 
Projede iş bölümünü ‘parçala- böl-yönet’ biçiminde paylaşarak işi kusursuz ve hızlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getiren Uyar, ,Toprak hareketleri var, betonlar, tüneller, viyadükleri , 2.5 milyon metreküp beton dökümü var. Basit bir tabirle baksak, gökdelen diyoruz, 45-50 katlık gökdelenler aşağı yukarı 50 bin-100 metreküplük beton alıyor. Bizim işimizin toplamı 2.5 milyon metreküptür. Yani, en az 25 tane ortalama gökdelen yapıyoruz" dedi. 
 
"MÜHENDİSLİK TARİHE İZ BIRAKMAKTIR"
 
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Müdürü İsmail Uyar, tarihe iz bırakmanın gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Böyle bir projede, ‘Ben bu işi koordine edip, yaptım’ demek çok ayrı önemi olan bir şey. Biz bir mühendis olarak, yaptıklarımızla geçmişe bir iz bırakırız. Örneğin, 20 yıl sonra bu köprüden ve otoyoldan geçtiğimde , "’B u köprüyü ben yaptım, 20 yıldır sapasağlam duruyor" diyebiliriz. Ben bunu demeyi isterim" diye konuştu.  
 
"BU PROJE YENİ MÜHENDİSLER İÇİN BÜYÜK ŞANS"
 
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Müdürü İsmail Uyar, projenin yeni mühendisler için ders niteliğinde olduğunu vurgulayarak". Bu özel ve önemli bir proje, içerisinde birçok farklı öğe var.Böyle bir köprüden tren hattının geçirilmesi bile dünyada bir ilk.   Yine İÇTAŞ ve ASTALDİ gibi kendi alanının dev isimlerini buluşturan bir proje.  Dolayısıyla  sadece burada kusursuz bir iş yapmak değil, aynı zamanda bu kusursuz ve titiz çalışma sırasında edindiğimiz deneyimleri genç meslektaşlarımıza aktarmak da bizim görevimiz. Yani genç meslektaşlarımız buraya sadece bu projenin detaylarını görmek için değilİÇTAŞ ve ASTALDİ gibi devlerin nasıl çalıştığını görmek eğitimlerimizden faydalanmak için de gelmeliler." diye konuştu.

Paylaş:

YAPI VE SEKTÖREL HABERLER