Bosch, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı

Yaşam için teknoloji üreten Bosch, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi’nin taraflarından biri oldu.
Bosch, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı

Bosch San. ve Tic. A.Ş., gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sorumlu bir vatandaş olarak iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (United Nations Global Compact) imzaladı. Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda toplumun çıkarlarını ön plana koyan Bosch, ürünlerini ve hizmetlerini; insanların güvenliği, kaynakların ekonomik kullanımı ve çevresel sürdürülebilirlik doğrultusunda tasarlıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından açıklanan Küresel İlkeler Sözleşmesi ile evrensel çevre ve sosyal ilkeleri desteklemek amacıyla, şirketlerin, Birleşmiş Milletler’in, işçi sendikalarının ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi amaçlanıyor.

Küresel İlkeler Sözleşmesinin On İlkesi:

İnsan Hakları:

1.İlke: İş dünyası, uluslararası ilan edilmiş insan haklarına destek olmalı ve saygı göstermeli

2. İlke: İş dünyası, insan hakları ihlallerine fırsat tanımamalı

Çalışma Standartları:

3. İlke: İş dünyası, çalışanların örgütlenme özgürlüğünü desteklemeli ve toplu müzakere hakkını etkin biçimde tanımalı

4. İlke: İş dünyası, her türlü zorla ve zorunlu işçi çalıştırılmasını engellemeli

5. İlke: İş dünyası, çocuk işçi çalıştırılmasının önüne geçmeli

6. İlke: İş dünyası, işe alım ve çalışma süreçlerinde ayrımcılığın önüne geçmeli Çevre:

7. İlke: İş dünyası, çevre sorunlarını önleyici ve çevreyi koruyucu yaklaşımları desteklemeli

8. İlke: İş dünyası, çevreye yönelik sorumluluğu artıracak her türlü faaliyeti ve oluşumu desteklemeli

9. İlke: İş dünyası, çevre dostu teknolojilerin gelişmesi ve yaygınlaşmasını desteklemeli

Yolsuzlukla Mücadele:

10. İlke: İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla mücadele etmeli

Bosch Türkiye hakkında

Bosch Türkiye, ‘Mobilite Çözümleri’, ‘Enerji ve Bina Teknolojileri’, ‘Sanayi Teknolojileri”  ile ‘Dayanıklı Tüketim Malları’ alanlarında 5 ayrı şirketle Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Bosch Grubu, Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlamış olup, ilk fabrikasını ise 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. Bosch Türkiye, 2014 yılbaşı itibarıyla 8200 bini aşkın çalışanı, 1,53 milyar avro cirosu ve 1,10 milyar avro’luk ihracatıyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu’nun ürün ve hizmetleri, yenilikçi, fayda sağlayan ve sıra dışı çözümler aracılığıyla yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmaktadır.  Böylelikle Bosch, dünya çapında “Yaşam için teknoloji’ sağlamaktadır. Bosch Türkiye’nin Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da Ar-Ge Merkezleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için:  www.bosch.com.tr, https://www.facebook.com/BoschTurkiye ve  https://twitter.com/TurkeyBosch

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet  tedarikçisidir. Kesinleşmemiş ön rakamlara göre 2014 yılında yaklaşık olarak 290 bini aşkın çalışanı ile 48.9 milyar avro tutarında satış gerçekleştirmiştir. Bosch Grubu; Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Enerji ve Bina Teknolojileri ve Dayanıklı Tüketim Malları olmak üzere 4 ana sektörde faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 50’nin üzerinde ülkedeki 360’dan fazla bağlı bölgesel şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları da dâhil edildiğinde, Bosch yaklaşık 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme; üretim ve satış ağı daha fazla büyüme için temel oluşturmaktadır.Bosch, 2014 yılında dünya çapında 4,600 patent başvurusunda bulunmuştur. Bosch Grubu etkileyici ürün ve hizmetler tasarlayarak, hem inovatif hem de faydalı çözümler sunarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Böylelikle, şirket dünyanın her yerinde “yaşam için teknoloji”  sunabilmektedir.

 


DİĞER HABERLER