2017, Bursa Ve Yalova Gibi Yükselen Bölgelerdeki Markalı Konutların Kazandırma Yılı Olacak

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 2016’da hain darbe girişiminden dolayı yılı iki dönem olarak görmek gerektiğiniz belirterek, “Yılın ilk yarısında özellikle yabancı yatırımcıdan çok sayıda konut talebi aldıklarını belirtti.
2017, Bursa Ve Yalova Gibi Yükselen Bölgelerdeki Markalı Konutların Kazandırma Yılı Olacak

Temmuz ayı sonrasında da bankaların faiz indirimleri  ve Beyttürk İnşaat’ın da dahil olduğu, konut sektöründe,  ekonomik seferberliğe destek kampanyalarının artması sonucu yerli konut yatırımcısından da yüzde 50 oranında artan konut talebi geldiğini kaydetti.

Aynı zamanda DEİK Türk Bahreyn İş Konseyi Başkanlığı’nı da yürüten Muhammet Uğurcan Barman, “2017 yılında FED’in faiz artırımları ve ABD’de yükselmesi beklenen enflasyon rakamları ile doların yükselişi göreceli olarak sürebilir. İnşaat sektöründe 2017’de de inşaat maliyetlerini dengeleyebileceği ölçekte projeler gerçekleştiren firmalar arz-talep dengesini koruyacaktır. kampanyaları ve bankaların faiz indirimleri ile 2017 yılında da markalı projelerde satış sıkıntısı yaşamayacaktır. Markalı projelerde fiyatlarda düşüş olmayacaktır. Bahsedilen yüzde 15-20 fiyat düşüşü ikinci el konutlarda gerçekleşmiştir. Yeni konutlarda 2016 yılında Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayında satılan konut fiyatına göre yüzde 9 artış gerçekleşti. Türkiye’de konut 2017’de en çok kazandıran yatırım aracı olmaya devam edecektir.  Bursa ve İstanbul’dan sonra en hızlı değerlenen şehir olan Yalova gibi İstanbul’a yakın, primlenme hızı yüksek olan şehirlerde konut arzı ve talebi artacaktır 2017’de” diye konuştu.

2017’DE TL İLE SATIŞLAR SÜRECEK

“Yerli ve yabancı müşterilerimize TL ile satış kararımızı 2017’de  de sürdüreceğiz” diyen Muhammet Uğurcan Barman, “Bursa Orhangazi ve Yalova’da yatırımlarımız sürecek. Yalova Çınarcık’taki Beyttürk Orman projemizde 140 bin TL’ye hem yazlık hem kışlık olarak kullanabileceğiniz konutlarımızda kampanyalarımız sürecek. 2017’de, Suudi Kralı Selman Bin Abdülaziz ile birlikte gelen heyette yer alan, Kimma Huizama Group, Beyttürk İnşaat ile ortaklık anlaşması imzaladı. Bu ortaklık ile Yalova'da 25 bin kişinin yaşayabileceği, 5 bin konutluk bir proje yapacağız” dedi.

2017’DE YALOVA’DA ARSA FİYATLARI YÜZDE 200 ARTAR
Muhammet Uğurcan Barman, “Özellikle Körfez yatırımcısının ilgi gösterdiği İstanbul’dan sonra en çok değerlenen şehir olan Yalova'da son beş yıllık süreçte arsa fiyatlarında yüzde 400 civarında bir artış söz konusu, 2017’de en az yüzde 100'lük bir artış daha öngörüyoruz. Beyttürk İnşaat olarak Orhangazi'de de bir proje gerçekleştiriyoruz, Orhangazi’de önümüzdeki birkaç yılda 200 milyon TL'lik yatırım yapacağız” diye ekledi.

2016’DA DUBAİ’YE DEV SATIŞ

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türk Bahreyn İş Konseyi ve Türk Körfez iş Çevreleri Derneği'nin (TURKUVİD) Başkanı  Muhammet Uğurcan Barman, “15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından inşaat sektörü olarak Türkiye’de ekonomik dinamiklerin güçlü bir şekilde ayakta olduğu mesajını tüm dünyaya verdik. Beyttürk İnşaat olarak kontakta olduğumuz tüm Arap ve Körfez bölgesi yatırımcılarımızı Türkiye’de Türkiye’ye yatırıma devam etmeleri konusunda bilgilendirdik. Bunun ardından Dubaili bir gayrimenkul firmasına Yalova’daki projelerimiz olan Beytepe Yalova ve Beytepe Plus’tan 148 dairelik satış gerçekleştirdik,  bu satış ile birlikte 33 milyon TL nakit girdisi sağladık” dedi.

400 MİLYON TL CİRO, KÖRFEZ’DEN 15 BİN YATIRIMCI

Barman ailesi olarak 35 yılı aşkın bir süredir inşaat sektörünün içinde olduklarını belirten Muhammet Uğurcan Barman, “ Ailenin ikinci kuşak temsilcisi olduğum Beyttürk İnşaat şirketi olarak, özellikle Yalova'da Beytepe Plus, Dreamland, Beyttürk Orman, Mia Thermal ve Beytepe başta olmak üzere pek çok proje hayata geçirdik. 400 milyon TL cirolu şirketimiz bugüne kadar Körfez ülkelerinden 15 bin yatırımcıya ulaştı. Yeni geliştirdiğimiz 'üyelik' uygulamamız sayesinde, 2017’de Körfez Bölgesi'nden 5 bin yeni yatırımcı daha getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Aynı zamanda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) Türk Bahreyn İş Konseyi Başkanı  da olan Muhammet Uğurcan Barman, Bahreyn’le şu anda 330 milyon dolar ticaret hacmimiz bulunuyor. “Bahreyn ile 2018 yılına kadar 500 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılması hedefleniyor. Küçük Dubai'ye benzettiğimiz Bahreyn'de birçok fırsat var, bu ülkede yüzde 100 yabancı sermayeli şirket kurulabiliyor. Diğer Arap ülkelerinde yerli partner istiyorlar. Burada ise gerek yok. Ayrıca şirket kurma prosedürleri çok kısa. İki günde, aynı bina içinde işlerinizi hallederek şirketinizi kurabilirsiniz. Ülkenin ABD ile imzaladığı ticaret anlaşması nedeniyle Bahreyn üzerinden ticaretinizi sıfır vergi ile yapıyorsunuz. Üretimi burada yapıp, tüm Arap ülkelerine de açılabilirsiniz. Fabrikalar elektrik faturası ödemiyor, vergi ödemiyor” diye konuştu.

 

 

 

 


Paylaş:

Haberler