Bursa Zirvesinden Yıldırım ın Tüm Semtleri Kentsel Dönüşüme Uğrayacak dendi 2015-06-19

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali Yıldırım'ı Her Semtini dönüştüreceklerini belirtti
Bursa Zirvesinden Yıldırım ın Tüm Semtleri Kentsel Dönüşüme Uğrayacak dendi 2015-06-19


Bursa’da Gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Zirvesinde Yıldırım'da her mahallenin kentsel dönüşüme tabi olacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde bazı bölgeleri yıkıp yaparak diğer taraftan koruyarak Kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini açıkladı.

Bursa’da Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm hakkında önemli açıklamalar hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümün hayata geçmesi için 3 temel referansın olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm için hukuki, teknik ve toplumsal boyutlardan oluşuyor. Kentsel Dönüşümde Hukuksal alt yapı yeni yasa ile ortaya çıktı. Kentsel Dönüşüm ün teknik yönü de sadece fiziksel bir kentsel dönüşümü kapsamıyor. Çevresel, stratejik, sosyal, ekonomik boyutları da kapsıyor. Diğer yönü ise toplumun bunu benimsemesi ve desteklemesi" dedi. Şehirlerin de yaşayan bir organizma olduğunu, şehrin hayati fonksiyonlarını besleyecek doğru çözümlerin üretilememesinin kentsel dönüşümün başarısızlıkla sonuçlanması anlamına geldiğini belirten Başkan Edebali, “Kentsel Dönüşümün Yıldırım'da yapılma biiçimi bazı bölgelerde mecburen yıkıp yeniden yapma şeklinde olacak. Kentsel Dönüşüm’de Fiziki ve sosyal problemler arasında da bir bağ var. Güvenlik, sağlık problemlerini çözebilmek için kentsel dönüşüm önemli" diye konuştu.

Kentsel dönüşümde başarılı olan tüm şehirleri inceleyerek bir master plan hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Edebali, "İlçemizde daha önce riskli alan ilan edilen Arabayatağı, Yavuzselim, Ulus, Mevlana, Çınarönü ve Hacivat mahallerimiz var. Bu mahallelerde Kentsel Dönüşüm için master planı yapınca orada uygulayacağımız projelerdeki sosyal ve ekonomik boyutu dikkate alarak hareket edeceğiz. Mesela Değirmenönü mahallemizde 30 bin insan yaşıyor; ancak sadece 150 tane işyeri var. Kentsel Dönüşümle birlikte 30 bin insanın yaşadığı bir alanda siz ekonomiyi canlandıracak, sosyal yaşamı teşvik edecek bir mekansal anlayış yapmazsanız o mahallelerinin ayakta durması imkansızdır" şeklinde konuştu. Mahalle kültürünün Türk toplumun çok eskilere dayandığını vurgulayan Başkan Edebali, "Amerika 1500'lü yıllarda keşfedildi. Ama bir mahalle örneği teşkil eden Yıldırım Külliyesi 1400'lü yıllarda yapıldı. İşte bu kültürümüzü yeniden keşfederek insanların yaşamaktan mutluluk duyacağı mahalleleri hayata geçireceğiz" şeklinde bilgi verdi.


DİĞER HABERLER