5. Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa’da Yapıldı

Hürriyet’in gayrimenkul sektörünü en iyiyi teşvik etmek ve sektörün sorunlarının çözümüne destek sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin yenisi Bursa’da gerçekleşti.
5. Gelişen Bölgeler Zirvesi Bursa’da Yapıldı

Toplantıya katılan yerel yönetim ve gayrimenkul sektörü temsilcileri tarım, sanayi ve turizm şehri Bursa’da inşaat sektörünün de büyüme gösterdiğine dikkat çekti.

Hürriyet tarafından düzenlenen, gayrimenkul sektörünün sorunlarını dinlemek, çözümü için de destek sağlamak amacıyla gerçekleşen ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin 5’incisi Bursa’da yapıldı. Kamu ve özel sektörün yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Bursa’nın gelişim potansiyeli, sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Bursa’nın tarım, sanayi ve turizm şehri olarak anıldığını belirten konuşmacılar, Bursa’da kentsel dönüşüme de ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Aldığı göç ile büyüyen şehirde sağlıksız yapı stoğunun yenilenmesi gerektiğini belirten sektör temsilcileri, tarihi dokuyu koruyarak  yoğunluğu arttırmadan yaşanabilir bir şehir yaratmak gerektiğini dile getirdi.

BURSA GELECEĞİNE GÜVENİYOR

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir’in moderatörlüğündeki toplantıda konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, son 40 yılda şehrin muazzam bir büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Ergin, “Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin 5’incisini Bursa’da yapmamız verdiğimiz önemin göstergesi. Bursa Hürriyet eki ile biz de Bursa’nın bir parçası olduğumuzu gösteriyoruz” dedi. Gayrimenkul sektörünün yeni konut, ofis ve alışveriş merkezi projelerinin yanında kentsel dönüşüm ve yabancıya mülk satışı ile gelişimini sürdürdüğünü belirten Sedat Ergin, “Bugün bu toplantı gösterdi ki herkesin Bursa’nın geleceğine güveni tam. Şehrin daha da gelişeceği konusunda hiçbir endişe yok. Bursa’nın önünde büyük fırsatlar var. Elbette gelişim sürecinde sıkıntılar da olabilir. Göç ile artan nüfus;  sosyal, ekonomik ve çevresel sıkıntılar yaratabilir. Bunların bugün konuşulması ve çözüm için planlamaların yapılması oldukça önemli. Bursa Türkiye’nin geleceğinin önemli güvencelerinden biri” dedi. Bursa’nın kendisi açısından önemli bir yerinin olduğunu ve çocukluğunun bu kentte geçtiğini hatırlatan Sedat Ergin, dönüşüm sürecinde şehrin tarihi mirasının korunması gerektiğine de dikkat çekti.

GÜNDE 24 MİLYON KİŞİYE ULAŞIYOR

Hürriyet’in gayrimenkul ve inşaat sektörüne destek verecek organizasyonlar gerçekleştirdiğini belirten Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, “Sign of the City Awards gayrimenkul ve inşaat sektörü için yarattığımız önemli bir marka. Sektör de bu markaya sahip çıktı. Bu gayrimenkul yarışması ile sektörün gelişimine, kalitenin artmasına ve uluslararası alanda rekabetçi bir form kazanmasına destek oluyoruz. Çok değerli danışma kurulu ve uzman bir jüri ile doğru ve iyiyi ödüllendiriyoruz. Bunun yanında yurtiçi ve yurtdışında ‘Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı’ başlıklı toplantılar yapıyoruz. Sektöre katkı sağlayan toplantı zincirlerinden biri de Gelişen Bölgeler Zirvesi.. Bursa’da yaptığımız toplantıda bize destek veren ana sponsorumuz Sur Yapı ile Bursabeton, Çalımlıoğlu Gayrimenkul ve Neotherm’e teşekkür ederiz” dedi. 68 yaşındaki Hürriyet’i lider kılan iki etken olduğunu, bunun da etki alanı ve erişim alanı olduğunu söyleyen Tandoğan, gazetenin yanında hurriyet.com.tr ve Hürriyet TV ile günde 24 milyon kişiye ulaşıldığını dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, yapılan toplantıların gelecek kuşaklara daha yaşanabilir şehirler bırakılması yönünden faydalı olduğunu ifade etti. Bursa’ya değer katan parametrelerin çeşitlilik gösterdiğini belirten Güngör, “Tarihi, eğitimi, coğrafyası, jeopolitiği, kültürü, sosyal yapısı, maddi ve manevi değerleri Bursa’nın kimliğini oluşturan temel değerler. Bu parametrelerden baskın çıkanlar şehrin kimliğini de ortaya koyuyor” dedi. Bursa’da yaşanan nüfus artışına dikkat çeken Güngör, 1980’li yıllarda 320 bin civarında olan nüfusun bugün 2.9 milyona yaklaştığını dile getirdi. Şehrin gecekondulardan kurtulması gerektiğini söyleyen Güngör, tarihi kimlikten ödün vermeden ciddi bir dönüşüm operasyonuna ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

TARİH İÇİN 4 BİN EV YIKILDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da, Bursa’daki tarihin ayağa kaldırılması için şu ana kadar 4 bin ev yıkıldığını söyledi. Tarih deyince Bursa’nın ilk akla gelen şehirlerden biri olduğunu ifade eden Karlık, “Yerin altında ve yerin üstünde tarih adına ne varsa UNESCO dünya mirasına katkı sağlamak için gün yüzüne çıkardık. Biz bunları yaparken 4 bin ev yıktık. Yeraltı zenginlikleri aslına uygun olarak onarıldı ve dünya mirasına kazandırıldı” dedi. Türkiye’deki deprem gerçeğini hatırlatan Karlık, Bursa’da depreme dayanıklı olmayan çok sayıda bina olduğunu hatırlattı. Bu binaların yenilenmesi gerektiğini söyleyen Karlık, “Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde dışarıdan baktığınızda evin içi görünen yapılar var. Çatlaklar oluşan yapılar var. Bunların bir an önce yıkılması lazım. Bunun için kentsel dönüşüm projelerini yapıyoruz. Her şeyin başı insan” diye konuştu.  Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımcı ve vatandaşın yanında olduklarını belirten Karlık, dönüşüm sürecinin hızlı ilerlemesi için ek emsal hakkı verdiklerini de belirtti.

Toplantıya katılan isimler arasında; Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Çalımlıoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, Neotherm Genel Müdürü Soner Arslan,  İNŞAAT Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da yer aldı.

 

 


DİĞER HABERLER