Beykent Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi 3. Köprüyü Gezdi

3. Köprü Son Hızla Biterken Üniversiteler tarafından Ziyaretleri Artıyor
Beykent Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi 3. Köprüyü Gezdi

3. Köprü projesini bu kez iki üniversite aynı anda ziyaret etti. Heyette Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan da vardı. Karahan, 3. Boğaz köprüsünün yapım tekniği açısından diğerlerinden farklı olduğunu belirtti. 

 

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ne üniversitelerden gelen yoğun ilgi devam ediyor. İstanbul Beykent Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi’nden gelen akademisyen ve öğrenciler köprü inşaatını geçen hafta ziyaret etti. 
Ziyarete; Beykent Üniversitesi’nden 17, Aydın Üniversitesi'nden ise 14 akademisyen ve öğrenci katıldı.
 
Heyete, önce Proje Kontrol Direktörü Cem Erer tarafından teknik bilgiler aktarıldı. ICA İş Sağlığı, İş Güvenliği, Kalite ve Çevre Direktörü Alper Baysal ise projenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi süreciyle ilgili ziyaretçilere bilgi verdi. Heyet, köprü kulelerinin yapımının devam ettiği şantiye alanını da gezdi.
 
Heyette Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan da vardı. Karahan, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin inşaası sırasında her iki köprüyü de ziyaret ettiğini belirterek, "3. Köprü sistematik olarak diğerlerinden farklı. Öğrencilerimizin de bu farkı yerinde görmesini istedik. Son teknolojilerin kullanıldığı, dünyanın en büyük asma köprüsünün yapımını insan hayatında sadece bir kere görebilir" dedi.
 
Projenin çok hızlı şekilde yapıldığını ancak bunun risk anlamına gelmediğini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan, "Burada iş bölümü yapılmış. İşi firmalara bölerseniz, o zaman kısa zamanda yaparsınız. Projede de bu yapılmış, işin sürati buradan geliyor" ifadesini kullandı.
 
Beykent Üniversitesi'nden Yardımcı Doçent. Dr. Osman Simav ise, "Dünyanın en önemli köprülerden biri yapılıyor. Birçok yönden üstün mimarlık ve mühendislik özelliklerine sahip. Öğrencilerimizle birlikte bunu görmeye geldik. Çok hızlı ve organize bir iş... 2, 5 sene gibi bir zamanda bina dikilemiyor. Buradaki organizasyon çok başarılı." açıklaması yaptı. 

Paylaş:

YAPI VE SEKTÖREL HABERLER