İş sağlığı ve güvenliği Vodafone ile insan yönetimi kongresi'nde

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi’nde masaya yatırılıyor.
İş sağlığı ve güvenliği Vodafone ile insan yönetimi kongresi'nde

 

4 - 5 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 22. İnsan Yönetimi Kongresi’nde Vodafone’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan İSG oturumlarında uzmanlar; yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın hukuki ve insani boyutu, şirketlere getirdiği yükümlülükler, çalışan sorumluluğu, liderlerin İSG’deki rolü, başarı hikayeleri, taşeron kullanımı gibi başlıklar altında konuyu tartışacaklar.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından düzenlenen, Avrupa’nın insan yönetimi alanındaki en büyük kongresi PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi bu yıl iş sağlığı ve güvenliği konusunu da gündemine aldı. 4-5 Kasım’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan kongrenin ana oturumlarından olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG), bu alandaki çalışmaları ve iyi uygulamalarıyla öne çıkan Vodafone sponsorluğunda düzenlenecek.

Değişik başlıklar altında yapılacak olan oturumlarda iş sağlığı ve güvenliği; yeni İSG yasasının yasal ve insani boyutu ile çalışana ve işverene getirdiği yükümlülükler, taşeron kullanımı, liderlerin İSG uygulamalarındaki rolü, başarı öyküleri, ülkemizde trafik güvenliği ve çalışma hayatına etkisi gibi farklı yönleriyle ele alınacak.

Oturumlar, MESS’den Hakan Yıldırımoğlu, Marmara Üniversitesi akademisyenlerinden ve PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Özdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım, Metro Cash&Carry İK Direktörü Esra Daver, Maersk Furniss İSG Başkan Yardımcısı Kevin Furniss, Weldon Genel Müdürü Walter Weldon, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, İSG konusunda uzman avukat Ulaş Yıldız, iş sağlığı uzmanı Sertaç Güven, ÇSGB Başmüfettişi İsa Karakaş, Samsung Network Çözümleri Kıdemli Yöneticisi Türker Demirci, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) Başkanı Mustafa Ilıcalı, BSI Direktörü Özlem Ünal, Uluslararası Yol Emniyet Uzmanı Ayhan Gökdemir katılımı ile gerçekleştirilecek.

İSG PERYÖN’ün her zaman ana gündem maddesi

İnsan Yönetimi Kongresi’nin ana oturumlarından olan iş sağlığı ve güvenliği, aynı zamanda PERYÖN’ün ana çalışma konularının başında geliyor. PERYÖN Başkanı Sevilay Pezek Yangın, iş güvenliği ve sağlığının PERYÖN’ün her zaman gündeminde yer aldığını ve ana mesai konularından biri olduğunu söylüyor. Yasal düzenlemeler yapılsa bile kazaların önüne geçmek için iş güvenliğinin yerleşik bir kültür haline gelmesi gerektiğini belirten Yangın, iş sağlığı ve güvenliği için kültür değişimini PERYÖN’ün odak noktalarından biri olan KOBİ’lerle birlikte yaratmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

PERYÖN, KOBİ’lere İSG konusunda yol gösterici olmak, iş güvenliği kültürünü toplum geneline yaygınlaştırmak hedefiyle dernek bünyesinde İSG Çalışma Grubu oluşturdu. Yine PERYÖN bünyesinde, KOBİ’lere özel İş Sağlığı ve Güvenliği Kılavuzu hazırlandı ve Mart 2014’te yayımlandı. 400 sayfadan oluşan İSG Kılavuzu, KOBİ niteliği taşıyan işletmelere 6331 sayılı Kanunun uygulanmasında yol göstermeyi, gelişmelere ve yasal düzenlemelere kısa sürede uyum sağlamada yardımcı olmayı hedefliyor.

İSG Vodafone’un en önemli iş kültürü

PERYÖN 22. İnsan Yönetimi Kongresi’nin İSG oturumlarının sponsorluğunu üstlenen Vodafone ise İSG konusunda yaptığı çalışmalar ve iyi uygulamalar ile örnek teşkil ediyor. Vodafone Türkiye I?cra Kurulu Bas?kan Yardımcısı Pınar Kalay, şirket genelinde benimsenen ve hassasiyetle uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü ile Türkiye telekomünikasyon sektörüne liderlik ettiklerini söylüyor. “Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarında önemli yatırımlara imza atıyoruz. Bu büyük vizyonu hayata geçirmek için yaklaşık 47 bin kişiden oluşan son derece geniş bir ekosistemle birlikte çalışıyoruz. Önceliğimiz, iş güvenliği bilinciyle sadece kendi çalışanlarımızın değil, ekosistemimizdeki tüm bireylerin güvenli ve sağlıklı iş ortamlarında çalışabilmelerini sağlamaktır” diyen Kalay, şöyle devam ediyor: “Telekomünikasyon sektörü, doğası gereği, yüksekte çalışma, elektrik işleri, kazı işleri, trafik riskleri gibi bazı risklerle karşı karşıya. Bu risklerden kaçınılması için Vodafone’un tüm ekosisteminde Vodafone İş Sağlığı ve Güvenliği Mutlak Kuralları uygulanıyor. Kuralların ihlali durumunda çalışanların yönetici tarafından sözlü, ihlalin tekrarı halinde ise yazılı uyarı ve son aşamada disiplin politikasının uygulanmasına varan bir yaptırım söz konusu. Yüklenici ve/veya çözüm ortakları çalışanlarınca kural ihlali durumunda da benzer prosedür uygulanıyor, son aşamada sözleşme iptaline gidilebiliyor.”

PERYÖN Hakkında

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) 1971’de kuruldu. Türkiye'de İnsan Yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan PERYÖN’ün ülke çapında 3 bine yakın üyesi bulunuyor. Üye potansiyeli ile özel sektörde istihdam edilen yaklaşık 2,5 milyon çalışan ve 1147 kuruma ulaşan PERYÖN’ün İstanbul Merkezi’ne bağlı 5 bölgede şubesi yer alıyor. Dernek; istihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimi destekleyen platformların oluşturulmasına öncülük ediyor. İş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici çalışmalar gerçekleştiriyor, mesleki eğitimin yaygınlaşmasına ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlıyor. Her sektördeki yöneticiler, İnsan Kaynakları alanında çalışanlar, akademisyenler ve üniversite öğrencileri PERYÖN’e üye olabiliyor.


DİĞER HABERLER