Polimeks Holding, 2. İstanbul Tasarım Bienali’ne Akademi Platformu ile destek olacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, Zoë Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla ziyaretçileriyle buluşmak için gün sayıyor.
Polimeks Holding,  2. İstanbul Tasarım Bienali’ne Akademi Platformu ile destek olacak

Bienal, 1 Kasım-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda ücretsiz olarak gezilebilecek. 2. İstanbul Tasarım Bienali’nde ana serginin yanı sıra gerçekleştirilecek olan Akademi Programı ile atölye çalışması, panel, söyleşi, seminer, yarışma gibi etkinliklerle beraber Mimarlık, Tasarım, Güzel Sanatlar ve Mühendislik fakültelerinin disiplinlerarası etkileşimi bienal izleyicisine yansıtılacak. Akademi Programı sergisi, üniversitelerin kampüslerinde ve Salıpazarı Liman Sahası içerisindeki Antrepo 7’de gezilebilecek.
 
Polimeks Holding Sponsorluğunda ilk defa oluşturulan Akademi Platformu 30 Ekim’de aktif olacak
 
“Akademi Programı” kapsamında 33 akademik kurum, atölye çalışmaları, sergiler, paneller ve seminerlerden oluşan 72 proje ile yer alıyor. Program bu yıl ayrıca Polimeks Holding  sponsorluğunda geliştirilen dijital platform üzerinden de takip edilebilecek. Dijital platform, 2. İstanbul Tasarım Bienali’ne katılan tüm üniversitelerin projeleri için uzun vadeli bir arşiv görevi üstlenecek ve 30 Ekim’den itibaren aktif olacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerdeki üniversitelerin yanında KKTC ile Avrupa ve ABD’deki üniversiteler de çeşitli etkinlik ve projelerle programa katılıyor. Oslo Mimarlık ve Tasarım Okulu-AHO (Norveç), Graz Üniversitesi (Avusturya), New Design University-NDU (Avusturya), Oregon Üniversitesi (ABD) ve Yale Üniversitesi (ABD), Kadir Has Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin ev sahipliğinde bienalde yer alıyor. Ayrıca İtalya’dan Istituto Europeo di Design-IED da programa bağımsız olarak katılan kurumlar arasında bulunuyor.
 
Akademi dijital platformunda en çok tıklanan projenin sahibi öğrencilere, Polimeks Holding Özel Ödülü verilecek.
 
Polimeks Hakkında
Polimeks, üç girişimci ortak Erol Tabanca, Cem Siyahi ve Abdullah Gözener tarafından 1995 yılında kuruldu. Üç kurucu ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle doğru ve nitelikli projeler üstlenen Polimeks, kuruluşundan bu güne geçen 20 yıllık sürede Türkmenistan’da toplam 125 projeye imza attı. Hâlihazırda şirket portföyünün yüzde 95’lik bölümü Türkmenistan’da üstelendiği projelerden oluşuyor.

Polimeks, 2014 yılında inşaat sektörün en prestijli yayınlarından uluslar arası Enginnering News Record (ENR) Dergisi tarafından “En büyük 250 Uluslararası Müteahhit” sıralamasında 86’ıncı sırada gösterildi. Şirket aynı listede yer alan  Türk firmaları arasında ise dördüncü sırada yer aldı.

Başta Orta Asya’nın en büyük spor kompleksi olarak gösterilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi olmak üzere Türkmenistan’ın zengin kültürel özelliklerini taşıyan Anayasa Anıtı ve Bağımsızlık Anıtı gibi, kültür-sanat kompleksleri, tarihsel ve sanatsal öneme sahip anıtlar, hükümet binaları, otel, hastane, arıtma tesisleri, çimento fabrikaları, hipodrom ve alışveriş merkezleri gibi farklı kullanım özelliklerine sahip birbirinden nitelikli projelerin altında Polimeks imzası bulunuyor.

Polimeks son olarak, yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının projesi ihalesini kazandı. Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nın inşasına 2013 Ocak ayında başlandı ve 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. Yeni havaalanı, yaklaşık 350.000 m² kapalı alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlayacak.


DİĞER HABERLER