Türkiye’nin Yoğun İlgi Gördüğü Mapic Fuarinin Ardindan

Türkiye temsilciliğini 2006 yılından bu yana Alkaş’ın üstlendiği dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende fuarı olan Mapic, bu yıl da sağladığı imkanlarla Türk yatırımcı ve iş adamlarının yüzünü güldürdü.
Türkiye’nin Yoğun İlgi Gördüğü Mapic Fuarinin Ardindan

Bu yıl 19.su gerçekleşen dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende fuarı Mapic, 13-15 Kasım tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde yapıldı. Katılımın ve ilginin her yıl arttığı Mapic fuarına bu yıl 70 ülkeden 8300 ziyaretçi katılırken, katılan 2400 perakendecinin 400’ü ilk kez katılım gösterdi. 

Alkaş’ın 2006 yılından bu yana Türkiye temsilciliğini yürüttüğü Mapic’e, bu yıl katılan ülkeler arasında ise Türkiye katılımcı sayısıyla ilk onda bulunuyordu. Türkiye’den Mapic’e 101 firma 300 temsilcisiyle katılırken, Emaar Türkiye, Saf GYO, Dumankaya İnşaat, Rönesans, Öncüoğlu + ACP Mimarlık ve Simit Sarayı da standla katılım gösterdi. Aynı zamanda, Mapic Ödülleri’nde Enis Öncüoğlu bu sene de jüri olarak yer aldı.

Türkiye’nin ve sektörün tanıtımında da önemli rol oynayan Mapic Fuarı’nda Alkaş’ın katkılarıyla gerçekleşen Türkiye programında bir akşam yemeği ve üç oturum gerçekleştirildi. Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği önderliğinde uluslararası yatırımcılar ile Türk yatırımcı ve perakendecilerin buluştuğu özel akşam yemeğinde  Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Sn Arda Ermut bir konuşma yaparken Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sn Egemen Bağış’da gönderdiği bir video ile yemeğe katılanlarla buluştu. Alkaş’ın katkılarıyla Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği ve Birleşmiş Markalar Derneği’nin önderliğinde gerçekleştirilen oturumlara Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı’nın yanı sıra Aerium Turkey, Fiba Group, Hamleys, Kidzania, LC Waikiki, Linens, Mavi Jeans , Rönesans Yatırım Gayrimenkul, Simit Sarayı, Turkmall ve Yves Rocher gibi sektörlerinin ileri gelen markalarından  temsilciler konuşmacı olarak katılım gösterdi. Oturumlarda özellikle dört başlık öne çıktı. İlki, uluslar arası perakendecilerin gözüyle Türkiye’nin yatırım yapmada ne denli uygun bir ülke olduğu olduğu idi. Diğer iki başlık ise, Avrupa’da yaşanan ekonomik sıkıntıların Türk markalarını etkilememesi ve markalarımızın uluslar arası pazarda kendilerine güven duymaları; bu bağlamda da genişleme stratejilerini oluştururken cesur ve girişken olmalarıydı. Oturumlarda öne çıkan en son başlık ise Türkiye’ye yatırım yapmış olan uluslar arası markaların yatırımlarının geri dönüşünden duydukları memnuniyet idi.

Fuara katılan Türk markaları açısından yeni pazar ve işbirliği fırsatları sunan bu iki günün sonunda katılımcıların ortak görüşü; bilinirliğin artmış olduğu, yabancı yatırımcının Türkiye’deki fırsatları gördüğü ve böylece markalara ilginin arttığı, ı oldu. Ayrıca, katılımcılar fuarda Türkiye’ye gösterilen ilginin “2023’te yurt dışında 20 bin mağaza” hedefinin de gerçekleştirilebilir olduğunu gösterdiğini belirttiler. Son olarak, Uluslar Arası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) ile Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Federasyonu arasında imzalanan anlaşma, büyük organizasyonların özellikle bölgede güçlü ekonomisi ile başat güç konumunda olmaya oynayan Türkiye’de gerçekleşebileceğinin sinyalini vermiş oldu.  


Paylaş:

YAPI VE SEKTÖREL HABERLER