Sinpaş GYO, Bursa Modern'i Görücüye Çıkardı.

İstanbul yolu üzerinde bulunan Bursa Modern projesinde 2 bin 600 konut inşa edilecek ve tüm etaplar tamamlandığında 8 bin kişi yaşayacak.
Sinpaş GYO, Bursa Modern'i Görücüye Çıkardı.

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, ''Birbiriyle uyumlu olmayan irili ufaklı binalar, inşaat kalitesi ve mimari bir değeri olmayan evler ve daracık sokaklar, yalnızca görüntüyü değil, sosyal yaşamı da tehdit ediyor. Trafikte harcanan zaman, hastasına ulaşamayan ambulanslar, yangına müdahale edemeyen itfaiye gibi hayati önem taşıyan konulara dek uzanıyor çarpık yapılaşma. Bursa Modern'i tüm bu olumsuzlukları önlemek üzere geliştirdik'' dedi.

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK GÖÇ ALAN 2. KENTİ
Bursa'nın Türkiye ekonomisindeki önemine işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

''Türkiye, GSYH verilerinde yüzde 8.2 büyümeyle Çin ile zirveyi paylaştı. Bursa; bu büyümeye kaynaklık eden en önemli üslerden biri, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 3. şehri. İstihdamda ekonominin lokomotif güçlerinden biri olan sanayi ön plana çıkıyor. Şehirdeki istihdamın neredeyse yarısı sanayide. Türkiye GSYH'sinin yüzde 4'ü, yani yaklaşık 50-55 milyar TL'si Bursa ilinde gerçekleşiyor. Şehrin hali hazırda faaliyette olan 8 OSB'ye, yakın gelecekte 4 yeni sanayi bölgesi daha eklenecek. Bursa, kendine yeten orta ölçekte bir şehir değil, 80 milyonluk ekonomiye destek veren, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyiyle ilk 5'te yer alan bir dünya ve sanayi kenti. Ancak bu rakamların bir de getirisi var. 2008-2009'de toplam 45 bin net göç alan Bursa, Türkiye'nin en çok net göç alan kenti olarak İstanbul'dan sonra geliyor.

KÖRFEZ HATTI İLE İSTANBUL YOLUNUN YILDIZI PARLAYACAK
Türkiye'nin sanayi üssü durumunda olan Bursa'da, İzmit Körfez Geçişi projesi tamamlandığında şehrin büyüme aksı İstanbul yoluna kayacak. Bursa'nın sanayisi, yan sanayisi ve ekonomisi büyüyecek. İstanbul yolu üzerinde bulunan Bursa Modern projesi de bu gelişimin merkezindeki konumu ile daha da değerlenecek.

Bursa Modern arazisi üzerinde yaklaşık 2 bin 600 konut inşa edilecek ve tüm etaplar tamamlandığında yaklaşık 8 bin kişi yaşayacak. Rahat cadde ve sokakları, en son inşaat teknolojileriyle inşa edilen konutları ve zengin sosyal yaşam olanaklarıyla Bursa Modern'de, çarpık kentleşme yüzünden ortaya çıkan hiçbir soruna yer olmayacak.''

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BİRİNCİ KURALI: SAĞLAM TEMEL
Saha gezisinde basın mensuplarına eşlik eden Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Kaya ise mevcut inşaat teknoloji ve mühendislik bilgisi ile her türlü zemin üzerinde bina yapılabileceğine dikkat çekti. Kaya, ''Zemin kötü olsa da gerekli tedbirleri alıp, yürürlükteki yönetmelik ve şartnamelere, fen ve sanat kurallarına uyarak her türlü zeminde, yıkılmayacak yapı yapılabilir. Buna karşın sağlam zeminde de inşaat yaparken, eğer yapı sistemi doğru kurgulanmamış ise, tek katlı dahi olsa, yapılan bina çökebilir veya zarar görebilir. Zeminin sağlam olması bir şey ifade etmez'' dedi.

Kaya, kentsel dönüşümün birinci kuralının sağlam temel olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Her işimizi, projemizi sağlam temeller üzerine kuruyoruz. Çünkü bizim için insan, yaşam, mutluluk ve aile gibi kavramlar her şeyden daha değerli. Bursa Modern projesindeki parseller imara açılmış, onaylı imar planında konut yapılmasının uygun olduğu şeklinde, 'konut alanı' olarak tahsis edilmiş parsellerdir. Bursa Modern'de öncelikle yapıların blok bazında sondaja dayalı zemin etütleri yapılmış, zemin etüt raporu ve laboratuvar deneyleriyle zemin mekaniği ve temel mühendisliği değerlendirmeleri ve tasarımları oluşturulmuştur. Zemin etütlerinin amacı; sondajlardan formasyonların özelliklerinin yatak katsayılarının belirlenmesi, kazık taşıma gücü hesabı, oturma hesaplanması, statik hesaplar için gereken deprem parametrelerinin belirlenmesi ve inşaat aşaması için önerilerde bulunulması olarak özetlenebilir. Projede gerçekleştirilen zemin iyileştirme işlerinin projelendirilmesi ve imalatı aşamasında, önde gelen üniversitelerimizin konularında duayen değerli akademisyenlerimizden teknik danışmanlık hizmetleri alınmaktadır. Yapıların statik hesapları sonucunda zemine aktarılan yükler bulunmuş ve zemin raporlarıyla bu yükler altında yapıların temellerinin kazıklı ve radye olması gerektiği sonucuna varılmıştır. Teorik olarak hesaplanan kazık boyları, sahada yapılan kazık testleri sonuçlarıyla kıyaslanarak kapasitesine göre boyu saptanmış ve sahada uygulama yapılmıştır.''

PROJENİN ÖZELLİKLERİ
Bursa Modern, 24 saat güvenlik denetimiyle kuş uçurtmayacak cinsten bir güvenlik hizmetine sahip. Eve izinsiz girişleri kontrol edebilen hareket dedektörü, yüksek kaliteli görüntülü diafon sistemi gibi teknolojiler site ve ev içinde üst düzey güvenlik sağlıyor. Güvenlik, temizlik, peyzaj bakımı, gölet, ortak alan teknik hizmeti, ortak alan aydınlatma, asansör bakımları ve açık havuz giderleri metrekare başına 1,5 TL. Örneğin; 100 metrekare bir dairenin aidat bedeli yalnızca 150 TL olacak.

Firma tarafından, ''Bursa'nın en büyük konut projesi'' olarak tanıtılan Bursa Modern, 26 bin metrekarelik gölet ve kenarında yalılar, köşkler, göl ve doğa manzaralı kuleler ve rezidanslardan oluşuyor. Yalı Köşkleri, Asmalı Yalılar, Kemer Residence'lar, Park Konakları, Gök Kuleler, Saraybahçe Konakları ve Kristal Kuleler olmak üzere 7 ayrı yaşam alternatifinin sunulduğu proje, Demirtaş bölgesinde, Bursa kent meydanına 10 dakika mesafede yer alıyor. Ottomanors ve İpek Yolu olmak üzere iki mahalleden oluşuyor.

Projede, 2300 metre koşu ve yürüyüş parkuru, 26 bin metrekare gölet, site içi su ulaşımı, açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis kompleksi, spor kompleksi (basketbol, voleybol, mini futbol, streetball, tırmanma duvarı, kaykay paten pisti, çocuk oyun alanları) ile sağlıklı bir yaşam üssü sunan projede dinlenme ve güneşlenme terasları da yer alıyor.


Paylaş:

HABERLER